Word je kind verkouden met zijn jas open?


Wordt je kind nu echt verkouden als het met de jas open buiten speelt?We kleden onze kinderen lekker dik aan omdat ze anders verkouden worden. En als ze met hun jas open buiten spelen, worden we boos. Is dat echt nodig? Word je verkouden door met een open jas rond te lopen?

Verkouden word je van een virus en dus niet omdat je te koud gekleed naar buiten gaat.

Een verkoudheid slaat wel sneller toe als de weerstand laag is. In de winter is de weerstand vaak wat minder en ben je eerder vatbaar voor een virus. Omdat het buiten koud is zitten de kinderen ook meer binnen, dicht bij andere mensen in afgesloten ruimtes. Bijvoorbeeld op school. Als er daar iemand hoest of niest is de kans groter dat ze een virus binnen krijgen. En aangezien hun weerstand lager is hebben ze het zo te pakken.

Er zijn zoveel verkoudheidvirussen dat je soms weken achter elkaar verkouden bent, de een komt en de ander gaat. Juist bij kinderen die dicht op elkaar leven, hun handen niet zo vaak wassen en niet netjes niezen met een zakdoek. De beste manier om niet verkouden te worden is dus: handen wassen. Ongelofelijk, maar waar: wie zich per dag 5 keer de handen wast, wordt niet verkouden! Laat die jas dus af en toe maar open hangen!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo