Waarom sommige ouders hun kind niet vaccineren


Lijkt vaccinatie vanzelfsprekend? Er zijn ouders die ervoor kiezen om hun kind niet te laten vaccineren...Is vaccinatie het slachtoffer van zijn eigen succes? Door de hoge vaccinatiegraad komen de ziektes waartegen de vaccins beschermen veel minder voor dan vroeger. Het beschermende effect van vaccins is vandaag dus minder zichtbaar...

Waarom niet?

Je zou kunnen zeggen dat de mensen die ertegen zijn, in feite mee ‘profiteren’ van de vaccinaties bij anderen. Dat verandert natuurlijk niets aan het feit dat ouders hun eigen keuze moeten kunnen maken. Maar waarom willen sommigen er niet van weten? De redenen daarvoor zijn divers:

- ’Laat de natuur zijn gang gaan’: Sommige mensen grijpen gewoon liefst zo min mogelijk in.
- Angst voor bijwerkingen: Anderen zijn dan weer tegen vaccinatie gekant uit angst voor bijwerkingen.
- Religieuze argumenten: Er zijn ouders die religieuze argumenten gebruiken om niet te vaccineren. Ze zien vaccinatie als een ingrijpen in de goddelijke voorzienigheid.
- In het voetspoor van Steiner: Ook de antroposofie, gebaseerd op de ideeën van Rudolf Steiner, geeft redenen om niet te vaccineren. Ziekte en bijhorend herstel kunnen volgens de antroposofie zorgen voor een sprong in de ontwikkeling van een kind.
- Samenzweringstheorieën: Sommigen zoeken het erg ver. Samenzweringstheoretici verkondigen theorieën waarin machthebbers zouden proberen om de bevolking te onderdrukken via het toevoegen van giftige stoffen aan vaccins.

Vaccinatie in België

In België is enkel de poliovaccinatie verplicht. Toch kiest het merendeel van de ouders ervoor om het vaccinatieschema van Kind en Gezin te volgen. Die vaccinaties zijn trouwens gratis.

Sommige opvanginitiatieven hanteren het standaard vaccinatieschema als voorwaarde om kinderen aan te nemen. Dat lokte in Wallonië recent nog protest uit van ouders die zich daardoor gediscrimineerd voelden...

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
sono babis
La venue d'un personnage de votre choix, visible sur le blog...
JIPPAnimatie vzw
korting van 5% bij vertoon van je Famidookaart, niet cumulee...
JEUGD2000.BE
Gratis lidgeld....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo