Waar of niet waar: Te veel suiker maakt kinderen hyperactief?


Wanneer kinderen druk en overactief zijn, hoor je vaak dat te veel suiker de boosdoener is. Kleine kinderen zouden er zelfs hyperactief van kunnen worden. Maar niets is echter minder waar…Geen enkele studie heeft tot nog toe een verband kunnen aantonen tussen het eten en drinken van zoetigheid en druk gedrag of grote opwinding. En ook uit onderzoek naar hyperactiviteit blijkt, dat het effect van suiker op hyperactieve kinderen te verwaarlozen is.

Maar hoe komt te dan dat kinderen bijvoorbeeld op een feestje zo druk wordt na hun eerste stukje taart? Hun gedrag is op dat ogenblik in de eerste plaats gelinkt aan de situatie en niet aan al de bijhorende zoetigheden. Kinderen zijn gewoon opgewonden omdat het feest is en omdat ze dat leuk vinden. Van de drukte om hen heen worden ze dan zelf ook druk.

Kan je dat maar moeilijk geloven? Dan ben je niet alleen! Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat ouders die dachten dat hun kind allerlei zoetigheid op had, terwijl dat in werkelijkheid totaal niet het geval was, er overtuigd van waren dat hun kind drukker was dan normaal.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Het Water en Fontein Muse
minder 1 euro voor de volwassenen...
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo