Sneller in slaap vallen tijdens warme dagen


Hebben jouw kinderen tijdens warme nachten moeite om in slaap te vallen? Leer hen dan dit trucje!Steek eenvoudigweg een voet of hand buiten de lakens, want zo krijgt je lichaam sneller de ideale temperatuur om in slaap te vallen!

Je hoeft dus helemaal niet bovenop je lakens te gaan liggen, want dat vinden de meeste kinderen niet zo leuk. Je hebt toch ook het liefst iets om je lichaam, niet?

Waarom helpt dit trucje dan? Wel om te kunnen inslapen, moet je lichaamstemperatuur eerst dalen. Dat is een automatisch proces; je lichaam doet dat vanzelf.

Niet te warme lakens en dekens helpen. Net zoals een frisse kamer of een raam dat open staat. Maar helpt dat allemaal niet of wil je sneller inslapen, dan helpt het wanneer je voeten of handen buiten de lakens steekt.

De aderen in handen en voeten liggen heel dicht onder de huid en zijn de ideale plaats om lichaamswarmte af te voeren.

In de winter is het omgekeerde ook het geval. Mensen vallen dan moeilijker in slaap, omdat ze koude handen of voeten hebben. Diezelfde bloedvaten dicht onder de huid vernauwen dan, omdat je lichaam probeert om zoveel mogelijk warmte vast te houden.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Het Leerhof
Welkomstdrankje met koekje/snoepje bij aankomst Gratis baby...
Juggle Angels
Gelegenheid om te passen, te voelen en de collectie te zien ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo