Onze jongere moet geopereerd worden


De meeste jongeren moeten wel eens geopereerd worden. Vooral voor ouders is dit een beangstigend moment, zelfs wanneer de operatie vrij eenvoudig is. Toch is het belangrijk dat je ontspannen blijft, zodat ook je deugniet deze operatie sereen kan beleven.

Wanneer de operatie op voorhand geregeld is, krijg je de gelegenheid om de dagen ervoor de chirurg en anesthesist te ontmoeten. Aarzel niet om al je vragen te stellen. Ze zullen je uitleggen hoe de operatie zelf gaat verlopen, de tijd die hiervoor nodig is, de tijd nodig voor hele hospitalisatie. Het is ook het ideaal moment om uitdrukking te geven aan je bezorgdheden en angsten. Wellicht kan de specialist je geruststellen!

En waarom zou je er niet van profiteren om even de dienst te bezoeken die je kind zal opereren. Het ideale moment om praktische details te regelen, een brochure te vragen die je samen met je kind kan doornemen, en andere vragen te stellen. In de meeste kinderafdelingen zijn er speciale voorzieningen voor de ouders, zodat zij constant bij hun kind kunnen blijven. Ook voor ’s nachts zijn er faciliteiten voorzien. Ouders kunnen dus probleemloos blijven slapen. Hierdoor blijft de jonge patiënt in zijn vertrouwde omgeving, wat zijn genezing alleen maar kan bespoedigen.

Probeer voor de operatie een zo normaal mogelijk leven te leiden. Zo vermijd je ook bij de jonge patiënt alle mogelijke stress. Je kan ook enkele boeken en spelletjes meenemen, zodat je kind zich wat kan bezig houden tijdens zijn hospitalisatie.

Wanneer de operatie in alle spoed moet plaats hebben, zullen dokters en verplegers toch de tijd nemen om je alles uit te leggen wat je kind doormaakt. Wellicht heb je zelfs de tijd niet om te stresseren!

Probeer vervolgens aanwezig te zijn in de kamer van het ziekenhuis wanneer je jonge patiënt uit de operatiekamer komt. Het zal geruststellend zijn om zijn ouders terug te zien. Eventueel breng je zijn lievelingsknuffel mee. Hoewel ze soms al graag stoer doen, kunnen op zulke momenten de knuffels weer hun vertrouwde rol van trooster vervullen.

De duur van hospitalisatie vermindert steeds meer. Je zal dus al binnen de korste keren kunnen terugkeren naar huis, waar het leven al snel weer zijn gewone gang zal gaan.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Bébé Maestro ASBL
réduction de 10% pour le 2me enfant de la famille...
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo