Moeten we onze zonen zittend leren plassen?


Ook jongens en mannen zouden beter zittend plassen. Het zou gezonder zijn en is in ieder geval hygiënischer.* Als je zittend plast met beide voeten op de grond, ontspant je bekkenbodem zich beter, waardoor de blaas zich beter ledigt. Staand plassen zorgt ervoor dat je bekkenbodem minder goed ontspannen is, waardoor de urine naar buiten geperst wordt, maar dat is niet bevorderlijk om de blaas optimaal te legen en de restjes urine die achterblijven, kunnen ontstekingen veroorzaken. Dat zou wel voornamelijk gelden voor oudere mannen wiens straal niet meer zo sterk is als hij ooit was.

* Rechtstaand plassen met een strakke broek en onderbroek zorgt nog eens voor extra spanning.

* Een staande plasser krijgt microdruppels urine op zich, van zijn buik tot zijn knieën. Niet echt hygiënisch, met andere woorden.

* Die urinespatten belanden ook op de muur en de vloer. Bij zittend plassen blijft het toilet dus ook properder.

* Wat bij het zittend plassen wel vermeden moet worden, is het zogenaamde ‘helikopteren’: tijdens het plassen boven de bril hangen, omdat men bang is van de vieze toiletbril. Op die manier kunnen de bekkenbodemspieren niet ontspannen, terwijl dat juist moet tijdens het plassen. De meeste bacteriën zitten trouwens niet op de wc-bril, maar op de spoelknop, de deurklink en de kraan van de wastafel.

Bron: gezondheid.be
Fotorechten: arztsamui via www.freedigitalphotos.net

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Bébé Maestro ASBL
réduction de 10% pour le 2me enfant de la famille...
Kidsdinge Origineel speel
Bij bestellingen vanaf 75 euro is de levering in België én N...
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo