Moet mijn kind steunzolen dragen?


Wijzen de voetjes van je kind naar binnen? Heeft het X-benen of lijken zijn voetjes nogal plat? Dan is het misschien wel tijd voor steunzolen.De voeten van de jonge kinderen

Belangrijk om weten is wel dat bij jonge kinderen deze verschijnselen allemaal heel normaal zijn!

- Bij een pasgeboren baby staan de voetjes een beetje naar buiten en staan de beentjes in O-stand. Tegen de tijd dat een baby begint te lopen staan de beentjes al heel wat rechter, waardoor ook de stand van de voeten verandert en ze meer naar binnen gaan staan. Door deze knikvoetjes verandert de O-stand van de benen in een X-stand. Die X-benen of knikvoetjes zijn tot de leeftijd van 3 heel normaal en verdwijnen meestal vanzelf wanneer het kind ouder wordt en door de groei zijn voeten gewoon recht gaan staan.

- Ook platvoetjes zijn de eerste levensjaren normaal. De meeste kindjes hebben platvoetjes en ook daar groeit je kind normaal gezien gewoon uit.

Steunzolen voor kinderen

Is je kind al ouder en zijn de voetbooggewelven niet duidelijk zichtbaar of staan de beentjes nog steeds in X-stand dan is het raadzaam om je huisarts hier even naar te laten kijken. Hij kan dan adviseren of je kind al dan niet steunzolen nodig heeft.

Door steunzolen te dragen worden de voeten van je kind op de juiste manier ondersteund en wordt de vorm van de voet tijdens de groei eveneens gecorrigeerd.

In sommige gevallen heeft je kind misschien wel meer steun nodig dan steunzolen kunnen bieden. In deze gevallen zullen orthopedische of semi-orthopedische schoen voorgeschreven worden.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Klipper Mathilda
10% korting voor een boeking binnen een maand....
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
Juggle Angels
Gelegenheid om te passen, te voelen en de collectie te zien ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo