Mijn kind moet in het ziekenhuis worden opgenomen


Als gevolg van een ziekte of een ongeval, hoor je van de arts dat je kind moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Geen paniek! We geven hier enkele tips om de ziekenhuisopname zowel voor jou als voor je kind zo goed mogelijk te doen verlopen.

- Leg eerst en vooral rustig uit aan je kind waarom het noodzakelijk is om naar het ziekenhuis te gaan en welke zorgen er zullen verstrekt worden. Dankzij deze uitleg, die eenvoudig en geruststellend moet zijn, zal het verblijf in het ziekenhuis het kind minder stress bezorgen. Een kind dat al zijn vragen heeft kunnen stellen, dat zijn vrees heeft kunnen uitdrukken, zal de situatie beter aankunnen.

- Er bestaan brochures die bestemd zijn voor kinderen en die je kunnen helpen om er met je kind over te praten. De meeste kinderafdelingen zijn nu trouwens zo georganiseerd dat de ouders zo lang mogelijk bij hun kind kunnen blijven. Meestal is er in het ziekenhuis ook een speelhoek, een bibliotheek of zelfs een klaslokaal zodat het kind, ondanks de ziekenhuisopname, een zo normaal mogelijk leven kan leiden. De gemiddelde duur van ziekenhuisverblijven is ten slotte gedaald. Je kind zal dus minder lang in het ziekenhuis verblijven dan dat in het verleden het geval was.

- Vergeet in geen geval de favoriete knuffel van je kind mee te nemen naar het ziekenhuis. De knuffel helpt je kind er een beetje de moed in te houden en zijn verdriet te verwerken.

Dankzij de activiteiten in het ziekenhuis, jouw geruststellende aanwezigheid, de verschillende bezoeken en geschenken, zal je kind geen al te slechte herinnering eraan overhouden. Uiteindelijk verloopt het allemaal waarschijnlijk veel beter dan jullie zelf hadden verwacht.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo