Mijn kind moet een bril dragen


Het verdict van de arts is gevallen: je kind moet een bril dragen! De vraag is echter of je kind daar wel zo blij mee is nu het op een leeftijd is gekomen dat het zich over zijn uiterlijk begint te bekommeren.



Na het medisch onderzoek op school komt je kind met de moed in de schoenen thuis: " De dokter zegt dat ik een bril moet dragen " zegt het verslagen. Het is nu aan jou om op de gepaste manier te reageren om te vermijden dat deze medische verplichten een drama wordt...

Leg eerst en vooral aan je kind uit dat het gezichtsvermogen erg belangrijk is. Als een van onze 5 zintuigen, laat het ons toe de omgeving rond ons te zien, van ver en van dichtbij, kleuren te onderscheiden, te lezen en goed te werken op school! Bijgevolg is het van doorslaggevend belang dat we goed voor onze ogen zorgen. Het is de oogarts, een specialist die onze ogen onderzoekt en beslist of het al dan niet nodig is een bril te dragen. Verscheidene gezichtsproblemen, zoals bijziendheid, verziendheid, kunnen het nodig maken een bril te dragen. De oogarts zal je kind een bril doen dragen als zijn oogafwijking dit noodzaakt of vervelende symptomen (hoofpijn, vermoeide ogen,...) veroorzaakt.

"Maar ik zal lelijk zijn!", antwoordt je kind. Stel je kind gerust door te zeggen dat er tegenwoordig heel mooie brillen bestaan, speciaal ontwikkeld voor kinderen met modieuze kleuren. Ga met je kind naar de opticien om je kind al die mooie modellen te tonen.

Zodra de bril gekozen is, moet je kind er goed zorg voor dragen en zal het 1 à 2 keer per jaar terug naar de oogarts moeten gaan voor een controle.

En lenzen? Een kind kan lenzen dragen. Lenzen zijn echter niet altijd makkelijk te gebruiken en te onderhouden. Er zijn bijgevolg weinig kinderen die lenzen dragen.

Reacties


Meest gelezen :



Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Aikidoe - Aikido voor kid
10% op vertoon van Famidookaart...
Benjamin's Kindershow
Korting 10 %...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo