Je kind is ziek...


Wat doen als je kind ziek is?

- Als je geneesmiddelen in huis hebt, raadpleeg dan toch eerst de arts voor je zelf gaat beslissen welke geneesmiddelen je gaat toedienen.
Er zijn 2 goede redenen om niet zelf doktertje beginnen te spelen:
Ten eerste zijn er verschillende ziektes met gelijkaardige symptomen die niet op dezelfde manier behandeld worden.
Ten tweede zal de arts moeilijker een juiste diagnose kunnen stellen door de werking van de geneesmiddelen die je al hebt toegediend.

Dit principe geldt in feite voor iedereen maar nog meer voor kinderen omdat ze specifieke en zorgvuldig gedoseerde geneesmiddelen nodig hebben.

Natuurlijk mag je je kind wel eens een pijnstillend of koortswerend middel geven en in bad zetten om de koorts te doen dalen terwijl je op de arts wacht. Zeg dan gewoon tegen de arts wat je al gegeven hebt.

- Respecteer zorgvuldig de dosering en de frequentie van inname die door de arts wordt voorgeschreven gedurende de hele duur van de voorziene behandeling. Het wegslagen van de behandeling hangt hier immers vanaf. Voor antibiotica is het bv. belangrijk om de behandeling tot het einde vol te houden, zelfs als je de indruk hebt dat je kind terug genezen is.

- Als je kind moeilijkheden heeft om pilletjes in te slikken, vraag dan aan de arts om de geneesmiddelen in een andere vorm voor te schrijven zoals siroop, zakjes met oplosbaar poeder, zetpillen,...

- Naast de conventionele geneeskunde, kunnen ook homeopathie of fytotherapie een oplossing bieden. Toch is ’natuurlijke geneeskunde’ niet synoniem van ’100% veilig’. Vraag altijd raad aan je apotheker of aan een arts voor je een behandeling begint.

- Medicatie kan genezen maar houdt ook gevaar in. Zorg ervoor dat je kind een duidelijk onderscheid blijft maken tussen geneesmiddelen en snoepjes. Des te beter als sommige geneesmiddelen een goede smaak hebben, maar dat is geen reden om er naar hartenlust van te eten.
Laat ook nooit geneesmiddelen rondslingeren, of ze nu voor jezelf of voor je kind bestemd zijn. Bewaar geneesmiddelen in een apothekerskast die op slot gaat, buiten handbereik van kinderen.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Springking attractieverhu
10% korting op vertoon van uw Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo