Hoe zorg je ervoor dat je kind goed ziet?


Een goed zicht, dat wens je je kind natuurlijk van harte toe. Wist je dat je daar ook zelf een invloed op kan hebben? Stuur je kind zo vaak mogelijk naar buiten!Buiten spelen

Elk uur dat een kind buiten speelt, vermindert de kans dat het slechtziend wordt. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge. Onderzoeker Justin Sherwin: "Bijziendheid kan worden veroorzaakt door onvoldoende blootstelling aan UV-straling, maar het kan ook met onvoldoende lichamelijke activiteit te maken hebben." En daar kan je met buiten spelen een mouw aan passen!

Een kind met slechte ogen brengt gemiddeld 3,7 uur per week minder buiten door dan zijn leeftijdsgenootjes met gezonde ogen.

Langere ogen

Diverse studies tonen aan dat bepaalde chemicaliën in combinatie met ultraviolet licht de lengte van het oog bepalen. Bijziende ogen zijn langer dan andere ogen. Bij kinderen die te weinig zonlicht opdoen krijgt bijziendheid meer kans krijgt om zich te ontwikkelen, omdat de ogen te veel groeien.

De voordelen van buiten spelen opgesomd

Als voordelen van buiten spelen heb je zonder twijfel al gehoord van een betere nachtrust, meer zelfvertrouwen en minder stress. Bovendien raken kinderen zo hun energie kwijt, oefenen ze hun sociale vaardigheden en leren ze hoe de wereld rondom hen in elkaar zit.

Die lijst met voordelen kan je dus aanvullen met het positieve effect op het zicht van je kind. En naast het echte “zien” op zich, leren ze buiten ook om ruimte, diepte, afstand en snelheid beter in te schatten.

Grijp dus elke gelegenheid aan om naar buiten te gaan. Ga veel wandelen, spelen in het park of neem simpelweg de fiets als je je kind naar school brengt.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Ballonnenclown Nono
5% korting op vertoon van Famidookaart...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Alfa-Inn hotel***
5% korting tijdens LS op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo