Hoe vaak moet je de knuffels van je kinderen wassen?


80% van de knuffels bevat schadelijke bacteriën en kunnen zelfs voedselvergiftiging veroorzaken. Hoe kan je ongezonde knuffels voorkomen?Tests toonden aan dat 80% van de knuffeldieren schadelijke bacteriën bevat. Een op de vier is zelfs besmet met uitwerpselen. Een vijfde van de knuffelderen is nog nooit gewassen en 75% wordt niet gewassen nadat een kind ziek was.

Onderzoek wees uit dat 90 procent van de kinderen regelmatig hun geliefde speelgoed op de grond laat vallen, waar ze vuil en ziektekiemen oppikken. De onderzoekers ontdekten dat meer dan 80% van deze knuffeldieren besmet was met Staphylococcus, een ziekteverwekker die voedselvergiftiging kan veroorzaken.

De onderzoekers adviseren om regelmatig het speelgoed van je kind in de wasmachine te steken op een hoge temperatuur of met een antibacterieel wasmiddel.

Dan moet je natuurlijk wel kiezen voor knuffeldieren die op hoge temperatuur kunnen gewassen worden, en hun kleur en vorm niet verliezen.

Bio-katoen

Uit de ecologische hoek waait dan ook een nieuwe wind: knuffeldieren uit bio-katoen. Knuffeldieren en -doekjes gemaakt uit biologisch katoen en kunnen gewassen worden met heet water, zodat bacterien geen kans krijgen. Tenminste als je ze regelmatig wast.

Neem zeker eens een kijkje in de webshop van Blabloom; zij hebben een mooie, duurzame en ecologisch collectie knuffels en gezonde wasmiddelen.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo