Hoe leer je je kind zijn neusje snuiten?


Heeft jouw kindje ook regelmatig last van een verkoudheid met bijhorend snotneusje? Trekt het zijn snot dan ook weer op in plaats van zijn neusje gewoon eens goed te snuiten? Dat neussnuiten verlost hem niet alleen van de overtollige slijmpjes, waardoor hij weer beter kan ademen, maar voorkomt verder ook dat een banale verkoudheid uitmondt in een oorontsteking. De neus en de oren zijn immers rechtstreeks met elkaar verbonden.

Het is dan ook belangrijk het correct snuiten van de neus te stimuleren. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs als je jouw kind voordoet hoe het moet of het vertelt dat het gewoon door zijn neusje moet blazen; gegarandeerd trekt het zijn snot in eerste instantie gewoon weer op.

Tips om je kind te leren zijn neusje goed te snuiten:

Oefen ter voorbereiding op het correct neussnuiten het ademen langs de neus. Je kind moet zich bewust worden van de neus als in- en uitademweg. Vraag je kind zijn mondje dicht te doen en gewoon verder te ademen. Doe mee, maar doe het blazend; houd zijn vingertje onder je neus om hem te laten voelen dat er lucht uit je neus komt. Je kunt het oefenen met beide neusgaten tegelijk en daarna met elk neusgat afzonderlijk.

Maak er een spelletje van en

• boots de wind na

• zucht, alsof je heel moe bent

• adem diep in en uit zoals de reus.

Daarna kunnen jullie aan het echte werk beginnen:

• Leg stukjes tissue, veertjes of een pingpongbal op tafel of op een bordje voor zijn neus en laat je kind ze eraf blazen met zijn neusje.

• Houd een lintje of tissue voor zijn neusje en laat het hem door de lucht in zijn neus bewegen.

• In bad kan hij proberen een rubberen eendje weg te blazen.

• Laat hem proberen koude ruit of spiegel (steek hiervoor een zakspiegeltje een tijdje in de koelkast) te bedampen met zijn neusje. In die condensvlek kunnen ze dan een tekeningetje maken.

Veel snuitsucces!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
Duikschool AQUALAND
10% korting op een duikopleiding PADI Open Water Diver...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo