Hoe laat moet je kind eigenlijk gaan slapen?


"Ik ben nog niet moe!" Elke avond weer hetzelfde liedje...Maar laat moet je kind eigenlijk gaan slapen? Wat is de ideale bedtijd en breng je je kind best elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed?

Sommige kinderen geven zelf aan wanneer ze moe zijn, maar veel kinderen willen gewoon graag zo lang mogelijk wakker en bij mama en papa blijven.

Toch is het heel belangrijk dat kinderen elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed gaan en ook weer opstaan. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van een gezond slaap-waakritme. En geloof het of niet, maar vroeger is niet altijd beter.

Wat wel belangrijk is volgens slaapexperts is dat kinderen na een slaapcyclus wakker worden en er niet middenin. Want als je in een diepe slaap bent, wanneer je gewekt wordt, voel je je minder energiek of wat groggy met een ditto humeur.

Om de ideale bedtijd voor je kind te berekenen, ontwikkelden enkele slaapexperts een ’sleep calculator’.

Je geeft de leeftijd van je kind in - de lengte van een slaapcyclus is namelijk afhankelijk van de leeftijd van je kind - en hoe laat je kind er ’s morgen weer uit moet.

De calculator geeft je dan drie verschillende tijden waarop je kind naar bed zou moeten gaan om uitgerust en goedgezind wakker te worden. De ideale tijd verschilt dus per kind en zal je dus moeten uittesten.

Verder valt niet elk kind even snel in slaap, maar gemiddeld is dit 14 minuten voor kinderen. Ook hier hebben de experts rekening mee gehouden.

Neem de proef op de som en bereken de ideale bedtijd voor jouw kind hier.

Ook op de website van de CM vind je een superinteressant slaap-doe-boek voor ouders!

Bron: Daily Mail + Slaapinfo
Beeld: dagon_ via pixabay.com

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
De Speelvogel
5% op klantenkaart of gezinsbondkaart...
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Koekedoe
10% korting met de kortingscode: 'famidoo2011'...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo