Goede voornemens: meer bewegen!


Kinderen moeten veel meer bewegen... minstens een kwartiertje per dag. Weer iets voor op je lijstje met goede voornemens!Dat veel kinderen te weinig bewegen, is niet nieuw. Maar hoeveel moeten ze dan bewegen? Wel, elke dag minstens een kwartiertje extra.

Om vooral de lagere schoolkinderen meer te laten bewegen, schakelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de ex-coach van Sven Nys in. Want kinderen die fysiek fitter zijn, kunnen zich ook beter concentreren tijdens de les.

De nieuwe campagne heet ZONtijd. De bedoeling is om met alle leerlingen samen in een jaar de afstand naar de zon af te leggen. 150 miljoen kilometer dus! Dat komt neer op zo’n 1,6 kilometer per dag, oftwel ’one mile a day’. Daarvoor moeten ze elke week 100 minuten per week extra bewegen; eern kwartiertje per dag dus.

Hoe de kinderen bewegen maakt niet uit: bewegen is bewegen. Dat kan dus 7 keer per week een kwartiertje extra lopen, dansen of springen zijn.

Dat voldoende bewegen is natuurlijk niet de verantwoordelijkheid van de school alleen. Zowel binnen alsook buiten de school is er een mentaliteitswijziging nodig.

Samen met je kinderen bewegen is dus een mooi goed voornemen: gezond voor jullie allemaal. En niet alleen voor het lichaam, maar ook voro de geest!

Bron: sporza
Beeld: via pixabay

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo