Een vederlichte boekentas


Het gewicht van de boekentas bedraagt maximum 10% van het gewicht van je kind. Wil je zeker weten dat de rug van je boekentas van je kind niet overbelast wordt? Waarom weeg je die niet gewoon? Laat je kind eens plaats nemen op de weegschaal zonder zijn boekentas en nadien met boekentas. Wanneer het verschil in gewicht meer dan 10% bedraagt, zal je moeten ingrijpen. Hier volgen alvast enkele tips.

Een lichte boekentas vraagt wel eerst een inspanning. Je kan de avond tevoren samen met je kind de inhoud van zijn boekentas eens doornemen. Leer hem om alleen het hoogst noodzakelijke mee te nemen voor de volgende dag in functie van zijn lessenrooster. Bovendien hebben kleine kinderen nogal de neiging om enkele leuke speeltjes of andere voorwerpen waar ze trots op zijn mee te nemen naar school om te kunnen tonen aan hun kameraadjes. Kijk of je kind niet stiekem allerlei ballast meeneemt.

De zwaarste voorwerpen krijgen een plaats helemaal onderaan in de boekentas, dicht bij de ruggenwervel. Hierdoor zullen de zware boeken ook minder naar achter geslingerd worden bij het gaan, wat al heel wat minder inspanning vraagt van je kind om mooi rechtop te lopen.

Denk er ook aan om het gewicht wat evenwichtig te verdelen over de zak. Leer je kind om dit zelf te doen. Hiervoor zijn tassen met veel aparte compartimenten uiteraard uiterst handig.

Tenslotte vergeet je zeker niet om de riemen van de boekentas aan te passen. Hoe beter de zak tegen de rug zit, op de hoogte van de schouders, hoe beter!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
BabyBaby Megastore for Ba
10% op vertoon famidookaart . Niet geldig op promoprijzen en...
JIPPAnimatie vzw
korting van 5% bij vertoon van je Famidookaart, niet cumulee...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo