Drie tips tegen UV plus een gratis polsband


Met de zomer in zicht, is het verstandig alvast na te denken over hoe jij je kind wil beschermen tegen de zon.Minerale zonnebrandcrème: informeer je!

De meeste zonnebrandcrèmes uit de supermarkt zijn synthetisch en bevatten schadelijke stoffen die je eigenlijk liever niet op de huid van je kind smeert; bijvoorbeeld oxybezone, methylparabenen en fragrance. Weet je dat sprays betsanddelen bevatten die verf losweken kan? Die bestanddelen wil je echt niet op de huid van je kind!

Het fijne van minerale zonnebrandcrèmes is dat deze crème op de huid ligt en niet in de huid trekt zoals chemische of synthetische zonnebrandcrèmes. De zonnebrand legt een beschermend laagje op de huid en beschermt direct na het opsmeren. 1 keer smeren is voldoende bij minerale zonnebrand en de crème is daardoor erg zuinig in gebruik.

Weet jij eigenlijk welke zonnecreme je gebruikt? Informeer je!

Altijd een zonnehoedje!

Kindjes zijn extra gevoelig voor de zon dus een beetje extra bescherming is fijn. Een zonnehoedje met UV-bescherming helpt te beschermen en zorgt voor verkoeling van het hoofdje van je kind. De meeste zonnehoedjes hebben extra nekbescherming om je kindje extra te beschermen tegen de zon.


UV-polsbandje

De hoeveelheid zon en de kwaliteit/beschermingsfactor van je zonnebrandcrème wordt door bv. de Smartsun of UVSunsense Polsband gemeten en waarschuwt wanneer je weer moet smeren of beter de schaduw kan opzoeken om zonnebrand te voorkomen.

Bij de Oz mutualiteit kan een gratis UV-polsbandje aanvragen voor jou en je kinderen, zodate je weet wanneer je opnieuw moet smeren.

Foto: Smartsun

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
DH&H bvba
Klanten van Famidoo mogen gratis parkeren. Op vertoon van uw...
The Amsterdam Dungeonn
15% korting op entree...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo