Beschermen tegen de zon


De zon heeft een positieve invloed op ons humeur en ons evenwicht. Bovendien bevorderen de zonnestralen de synthese van vitamine D, een vitamine die belangrijk is voor de groei.

Toch kan de zon ook schadelijke gevolgen hebben. Het is dus belangrijk om een aantal regels te respecteren, vooral voor jongeren, om van de kwaliteiten van de zon te genieten. Huidkanker wordt immers vaak veroorzaakt door een ernstige verbranding tijdens de kindertijd.

De zon is het gevaarlijkst tussen 11 en 16 uur. Zorg er daarom voor dat je deugniet op dat moment niet wordt blootgesteld aan de zon. Smeer zijn huid van goed in met crème met een hoge beschermingsfactor die geschikt is voor de gevoelige kinderhuid. Tegenwoordig bestaan er ook sprays die in het algemeen meer succes hebben bij jongeren dan de traditionele crèmes. Het voordeel daarvan is dat ze minder tegenpruttelen als het tijd is om te smeren...

Aan zee moet je bijzonder goed opletten, zelfs als je de indruk hebt dat de zon achter de wolken schuilt. Breng daarom regelmatig opnieuw de crème aan, ongeveer om de 2 uur en ieder keer als je kind opnieuw uit het water komt. Laat je jonge zonneklopper ook een pet of hoed opzetten.

Als je er zelf van houdt om urenlang te zonnen, hou er dan toch rekening mee dat je kind gevoeliger is en nooit zo lang in de zon mag blijven.

Zorg ook dat je jonge genieter regelmatig drinkt als het warm is. Doordat hij meer transpireert, zou hij last kunnen krijgen van uitdrogingsverschijnselen. Wees ook voorzichtig wanneer het thuis of in de wagen erg warm is. Om het welzijn van je jonge zoon of dochter te verzekeren, is hydratatie een absolute must.

Dankzij deze eenvoudige tips, kunnen jullie met het hele gezin van de zon genieten zonder problemen. In feite gelden deze tips voor elke leeftijd maar met de gevoelige huid van jongeren moet je nog voorzichtiger omspringen. Als je kind bovendien blond of ros haar heeft en een zeer lichte, gevoelige huid heeft, moet je zijn huid nog beter beschermen.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Hotel The Oak
baby bedje- babystoel en informatiepakket...
GreenCity Tours
Op vertoon van Famidookaart, gratis bijkomende verzekering d...
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo