Zomers speelplezier: de zandbak


Het zandbakseizoen is in volle gang, maar hoe houd je die zandbak eigenlijk het best proper en veilig?* Want niet alleen kinderen zijn dol op zandbakken. Jammer genoeg vinden ook honden en katten die zandbak een fijne plaats… om hun behoefte te doen. Je kunt de zandbak afsluiten met een deksel of een fijnmazig net dat een tiental cm boven het zand zweeft. Zorg ervoor dat de gaatjes net te klein zijn voor kattenpoten.

* Een doorlaatbare ondergrond zorgt ervoor dat regenwater snel wegtrekt en het zand vlugger opdroogt. Heeft jouw zandbak zo een soort ondergrond niet, zet de zandbak dan half in zon en half in de schaduw. Zo droogt het zand sneller.

* Gebruik apart speelgoed voor de zandbak dat je regelmatig schoonmaakt. Wanneer er een tijd niet in de zandbak gespeeld wordt, berg het speelgoed dan weg. Het is trouwens ook veel leuker om in een opgeruimde in plaats van rommelige zandbak te spelen.

* Geef je kinderen geen eten, drinken of snoep in de zandbak. Zoetigheden trekken kan wespen of andere stekende insecten aan. Etensresten zijn dan weer aantrekkelijk voor ander ongedierte, zoals muizen en ratten.

* Zorg ervoor dat je kinderen hun handen wassen na het spelen in de zandbak.

* En als jullie goed springen en huppelen bij het verlaten van de zandbak, valt er al heel veel zand van de kleren en schoenen… ;-)

Bron: lekkerenfris.be

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Marliedje retro kinderani
10% korting op vertoon van Famidookaart....
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
sono babis
La venue d'un personnage de votre choix, visible sur le blog...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo