Skiën met je kids


Op wintervakantie ervaar je dé ideale combinatie tussen ontspanning en inspanning. Twijfel je of je kinderen er al klaar voor zijn?Jong geleerd...

Ook wat skiën betreft geldt het spreekwoord ‘Jong geleerd is oud gedaan.’ Wie op jonge leeftijd leert skiën beleeft daar een leven lang superveel plezier van. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen mee de latten op. Dat hoeft geen hele dag te zijn, hun beentjes moeten het natuurlijk aankunnen.

Op voorhand op skiles

Het is een echte aanrader om je kinderen al enkele skilessen te laten volgen vooraleer je op vakantie vertrekt. Zo leren ze niet alleen de basisbewegingen, ze trainen ook hun spieren. Ze zullen op vakantie meer skiplezier beleven en lopen minder risico op blessures. Er zijn in Vlaanderen verschillende skischolen waar je op kunstpistes kan leren skiën. Ook op vakantie kan je natuurlijk nog lessen boeken.

Alles bij?

Kinderen tot 6 jaar hebben ski’s nodig die minimaal tot okselhoogte en maximaal tot schouderhoogte komen. Al naargelang kinderen meer ski-ervaring hebben, mag de lengte van ski’s oplopen tot hun lichaamslengte.

Vergeet niet om een helm te huren of kopen voor je kind. In veel skigebieden is een helm tegenwoordig verplicht.

Als je met je kinderen naar de pistes trekt, zal je je handen vol hebben. Letterlijk! Dit is één van de grootste uitdagingen voor jonge gezinnen op skivakantie. Je kids lopen op skibotten die ze niet gewoon zijn en moeten aan hun handschoenen, sjaal, helm, zonnecrème, .. denken. Bovendien moeten ook hun latten en eventueel stokken nog mee versjouwd worden. En dat terwijl je zelf je eigen materiaal nog moet dragen.

Gezinsvakantie of familievakantie?

Misschien willen de grootouders wel mee? Ideaal als je met kleine kinderen gaat skiën. Wat extra begeleiding komt goed van pas en ook voor de grootouders is het quality time met de kleinkinderen. En ze willen misschien zelf nog wel de latten op? Ook een mooie bergwandeling spreekt natuurlijk aan. De kinderen kunnen mee op een slee, die je trouwens in alle skigebieden kan huren!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Kattevennen-Cosmodrome
Individuele bezoekers betalen €6 / gezinnen betalen &...
Vaderzoon.be
10% korting op vertoon van Famidookaart...
GreenCity Tours
Op vertoon van Famidookaart, gratis bijkomende verzekering d...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo