Op reis met de boot


Reizen met de boot heeft iets extra avontuurlijks, ongewoons... en is daarom wellicht zo aantrekkelijk. Wanneer je wilt reizen met kinderen biedt een boottocht nog een voordeel! Je kan immers rustig rondwandelen tijdens de hele reis...

Op welke leeftijd?

Vanaf de geboorte kan baby genieten van een trip over zee. Vele boten voorzien in een opvang en talrijke andere faciliteiten, waaronder een speelhoekje voor kinderen tussen 2-8 jaar, waar ze zich naar hartelust en in alle veiligheid kunnen amuseren.

Hoe je kind bezighouden tijdens de reis?

In tegenstelling met het vliegtuig ondervind je op de boot weinig of geen stress: je kind kan springen, lopen en rond hotsen zoveel hij wil... weinig kans dat hij andere passagiers stoort. Er zijn immers speciale speelzones afgebakend, waar hij kan doen en laten wat hij wil...

Laat je kind nooit alleen rondwandelen op het schip. Bepaalde boten hebben nog altijd horizontale afsluitingen, waartussen je kind gemakkelijk heen kan vallen. Hou dus steeds een oogje in het zeil!

Denk eraan om enkele favoriete spelletjes en speelgoed mee te brengen: zijn lievelingsknuffel, boeken, potlood en papier,... zullen zeker welkom zijn tijdens de kalmere perioden van de dag.

Opdat de reis niet te lang zou lijken, kan je best de reis wat organiseren. Eerst en vooral kunnen jullie samen de boot ontdekken: de brug, de cabines, restaurants, speelzalen,... Misschien kan je zelf vragen om de commandopost eens te bezoeken? De kapitein zal de jongste matroos aan boord graag persoonlijk te woord staan! Vervolgens bekijk je samen met je kind de veiligheidsvoorschriften. Vooral het aan- en afmonsteren van de boot aan het vasteland is een spektakel op zich, en is dus zeker niet missen! Tijdens het traject kan je de meeuwen bekijken en misschien begeleiden de dolfijnen jullie wel tijdens een stuk van jullie reis!

Tijdens lange boottochten worden er in talrijke activiteiten voorzien, zodat de passagiers zowel groot als klein zich geen moment vervelen!

Hoeveel kost het ?

Onder de 4 jaar betalen kinderen normaal gezien niet hun biljet (alleen maar taksen en rechten). Tussen 4-12 jaar kost hun biljet ongeveer de helft van dat van een volwassene.

Laatste raadgevingen

Bepaalde ferries, die enkel korte reizen doen, hebben geen restaurant. Hier voorzie je dus beter in een kleinigheid om te eten. Zeelucht scherpt immers de appetijt aan!

Vergeet zeker niet een medicijn tegen zeeziekte. Dit kan uiterst handig zijn wanneer je kind last heeft van misselijkheid.

Laura,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Facetheaction.be GCV
Korting van €10 op vertoon van Famidookaart...
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
BabyBaby Megastore for Ba
10% op vertoon famidookaart . Niet geldig op promoprijzen en...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo