In een berghut in de Alpen


Tot 12 uur per dag wandelen in de stenige bergen van de Franse Alpen... Dat is de vakantie die Patrick voorstelt aan zijn 2 dochters van 9 en 12 jaar!

Is dat wel verantwoord? "Natuurlijk wel", zegt Patrick, "ik draag de rugzak en de meisjes krijgen er niet genoeg van."

Patrick maakt nu al een paar jaar met zijn gezin trektochten van 3 à 4 dagen in de Franse Alpen. Ze zijn al naar het massief van Thônes geweest (vlakbij Annecy) en naar het massief van de Aiguilles rouges, bij Chamonix.

« We logeren daar in erg sobere berghutten en genieten van de even eenvoudige maaltijden. Ik geef eerlijk toe dat het vermoeiende vakanties zijn maar de landschappen en de relatie die ik opbouw met de kinderen lonen echt de moeitje!»

Patrick heeft enkele tips voor jou als je ook graag je vakantie met je gezin in de bergen wil doorbrengen:

- Het is belangrijk dat je kinderen graag wandelen en het ook gewoon zijn. De volwassenen dragen de rugzakken met alle benodigdheden dus zij kunnen ook beter in vorm zijn.
- Grijp niet te hoog, zowel wat de moeilijkheidsgraad van het parcours als de hoogte betreft. (2500 meter is het maximum).
- Bereid je voor op zowel slecht als goed weer want het klimaat in de bergen is erg wisselvallig.
- De wegen zijn meestal erg goed aangeduid maar het toch altijd beter om een kaart op zak te hebben.

Budget? Per nacht in een berghut mag je op 40€ rekenen voor een volwassene en 2 kinderen. Daar moet je wel nog een maaltijd bijtellen die je eventueel zelf kan meenemen. Let toch goed op want in meer toeristische zones zijn er berghutten waar je niet je eigen maaltijd mag opeten. Als je dus in dergelijke zone in een berghut eet en slaapt, kan je best rekenen op € 130 per nacht voor 3 personen.

Reacties


Meest gelezen :



Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
jeugdatelier Kameleon
korting op 2de lid van gezin....
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Cap Bohan
15%...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo