Gratis uitstapjes in Vlaanderen


Zomervakantie: twee maanden lang geen school voor je kinderen. Heel fijn voor hen, maar jou kost het vast veel tijd en energie om die vakantie te plannen. Om over de kosten nog maar te zwijgen. Maar leuke uitjes hoeven niet altijd veel te kosten!Gratis-tip 1: trek het bos in!

Van de zomervakantie genieten kan gratis en voor niets in de vele bossen die ons land rijk is. Openbare parken en bossen en provinciale domeinen zijn ideale plaatsen om even op adem te komen en samen te genieten van een lekker picknick.

Provinciale domeinen die het ommetje waard zijn:
Domein Bokrijk en het Provinciedomein van Kessel-Lo.

Gratis-tip 2: haal de fiets van stal!

Haal bij droog weer de fiets van stal en trek op ontdekking uit op een van de honderden fietsroutes dwars door ons mooie Belgenland. De routes die je per fiets ontdekt, zijn wagenvrij en oude jaagpaden en spoorwegen voeren je doorheen een stuk geschiedenis. Meer informatie vind je op www.fietsroute.org.

Gratis-tip 3: festivalitis!


- Gratis festivals: ze bestaan gelukkig nog. Heel dun gezaaid weliswaar, maar toch. Vaak zijn het lokale of dorpsfestivals. Neem dus zeker een kijkje op de culturele kalenders van de jou omringende dorpen en steden. Vooral het aanbod van de stad Antwerpen is overweldigend.

- Theater op de Markt in Hasselt biedt een mix van betalende en gratis voorstellingen.

- Ook is er een groot aantal festivals waar je als volwassen een volwaardig ticket betaalt, maar waar je kinderen tot twaalf of veertien jaar gratis binnen mogen! Het International Straatkunstenfestival in Mol begin september is er zo eentje. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

- Verder noteren we nog volgende bekende festivals: Cactusfestival, Sfinx Festivalhttp://www.sfinks.be/home.php, Dranouter Festival, Antiliaanse Feesten.

- Een greep uit het aanbod gratis muziekfestivals vind je op www.musicinfo.be.

Gratis-tip 4: bezoek eens een museum!

Ga in de online Famidoo uitstapjes-gidsop zoek naar leuke gratis museums bij jou in de buurt!

Veel plezier!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Funky Lama
10% korting als je het codewoord FAMIDOO ingeeft bij je best...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo