Eerste hulp bij reisziekte!


Reisziekte, ook wel wagenziekte, zeeziekte of luchtziekte genoemd, ligt altijd op de loer wanneer je met kleine kinderen reist. Hoe kan je reisziekte herkennen, voorkomen en verzachten?Hoe merk je dat je kind reisziek is?

Kinderen die reisziek zijn, beginnen vaak eerst te gapen. Ze voelen zich misselijk of draaierig. Sommige kinderen worden bleek, beginnen te zweten, hebben braakneigingen of moeten overgeven.

Wat is reisziekte?

Reisziekte is overgevoeligheid voor de passieve bewegingen van je lichaam in een bewegend voertuig. Je evenwichtsorgaan registreert beweging, maar volgens je ogen beweeg je niet. Je zintuigen sturen dus tegenstrijdige informatie naar je hersenen.
Krijgen je hersenen deze informatie niet verwerkt, dan word je reisziek.

Een bekend voorbeeld: je leest een boek, dat niet beweegt, in de wagen, die wel beweegt. Gevolg: je voelt je misselijk.

Wat kan je doen om reisziekte te voorkomen?


- Laat je kind niet vertrekken met lege maag. Houd de maaltijd licht en vermijd zure en vette dingen.
- Laat je kind voldoende drinken. Liefst water of zoete vruchtensappen. Vermijd zure dranken.
- Zorg voor koelte en frisse lucht.
- Vermijd sigarettenrook.
- Reis zo veel mogelijk ’s nachts of laat je kind bij problemen zijn ogen sluiten.
- Zet je kind met de rijrichting mee en zorg ervoor dat hij naar buiten kan kijken. Laat hem zijn aandacht op een punt in de verte te richten. In een boot zit je best zo veel mogelijk in het midden en in een vliegtuig boven de vleugels.
- Lezen en tekenen is uit den boze. Zorg voor andere afleiding en speel typische reisspelletjes. Houd het rustig, want opwinding versterkt het effect van de reisziekte.
- Neem voorzorgsmaatregelen en houd volgende binnen handbereik: plastic zakken, keukenpapier, vochtige doekjes en propere kleding.

Medicatie tegen reisziekte?

Geneesmiddelen tegen reisziekte zijn vrij van voorschrift bij de apotheek verkrijgbaar. Een apotheker kan je advies geven wat betreft de geneesmiddelen voor kleine
kinderen. Raadpleeg bij twijfel je huisarts. Lees bij gebruik steeds goed de bijsluiter. De medicijnen tegen reisziekte moeten immers voor vertrek ingenomen worden.

Tip!

Heb je last van reisziekte? Dan willen pepermuntjes en kauwgum met muntsmaak wel eens helpen. De misselijkheid verdwijnt door de frisse muntsmaak

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Circus!
- Gratis jongleerset...
Clown Argo
10% korting op een boeking van clown argo...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo