Tips tegen een ochtendhumeur!


Stapt jouw kleine knorpot wel eens vaker met het verkeerde been uit bed? En gaat het dan soms van kwaad naar erger? Want de favoriete trui zit in de was, de turnzak is spoorloos, de choco is op, … Wat kan je doen om dat vervelende ochtendhumeur te voorkomen? Misschien kan je de tips wel op jezelf toepassen...Weg ochtendhumeur! Tip 1: Zorg voor voldoende nachtrust

Kinderen hebben gemiddeld 10 uren slaap per nacht nodig!

Weg ochtendhumeur! Tip 2: Is je kind enkel humeurig op schoolochtenden?

Misschien is er een reden waarom je kind zo’n last heeft van een ochtendhumeur op schoolochtenden. Probeer met je kind te praten over wat hem dwarszit. Niet meteen na school, want dan moet je kind eerst nog even bekomen van de drukke dag en is de kans klein dat het ook maar iets over zijn schooldag loslaat. Maar wanneer het bedtijd is, komt het er vaak wel uit. Praten met de juf of meester kan ook helpen.

Weg ochtendhumeur! Tip 3: Maak er geen machtstrijd van!

Verloopt de ochtend door het ochtendhumeur van je kind niet op wieltjes, leg je dan neer bij de situatie. De kans is groot dat wanneer je begint te stressen en pushen, je kind alleen maar humeuriger wordt.

Weg ochtendhumeur! Tip 4: Voorzie voldoende tijd om jullie klaar te maken!

Humeurige kinderen die zich moeten haasten worden alleen maar humeuriger. Bereid de ochtend dus zo veel mogelijk voor. Jullie avondroutine kan zijn: kleertjes klaarleggen, schoenen klaarzetten, zorgen dat de schooltas klaar staat en voorbereidingen voor de brooddoos treffen. Ook in de ochtend helpt een goed gestructureerde routine met zo weinig mogelijk afleiding.

Weg ochtendhumeur! Tip 5: Verwacht niet te veel van het ontbijt

Niets eten is natuurlijk geen optie, maar probeer het ontbijt misschien een keer aan de behoefte van je kind aan te passen. Misschien drinkt je kind wel liever een smoothie of milkshake. Goed veel vruchten en zuivel erin en mixen maar. Je kunt altijd nog een boterhammetje meegeven voor onderweg.

Weg ochtendhumeur! Tip 6: Music, maestro!

Wordt niet iedereen goedgezind van een leuk muziekje?

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
Recreatiedomein De Wouter
korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Peps binnenspeeltuin voor
10% voor speeltuinen. Voor verjaardag en kastelen huren een...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo