Schooltoelage wordt automatisch uitbetaald!


Goed nieuws: de schooltoeslag wordt vanaf dit schooljaar voor het eerst automatisch uitbetaald! Je moet dus zelf geen aanvraag doen, want de overheid gaat zelf onderzoeken wie recht heeft op de toeslag.Als ouders van schoolgaande kinderen weet je dat september traditioneel een dure maand is. Zeker voor gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben. En daarom geeft de overheid hen een duwtje in de rug via de schooltoeslag.

De schooltoeslag is de vervanger van de vroegere schooltoelage en is deel van het groeipakket, de vroegere kinderbijslag.

Gezinnen met kinderen in het Vlaamse kleuter-, lager en secundair onderwijs en de graduaatsopleidingen van het hoger beroepsonderwijs hebben recht op de toeslag.

Het grootste voordeel is dat oudersdus zelf geen aanvraag meer moeten doen. Dat komt omdat de overheid zelf gaat onderzoeken wie recht heeft op de toeslag.

Wanneer mag je het geld op de rekening verwachten? Gezinnen die enkel kinderen hebben jonger dan 18 jaar krijgen de toeslag uitbetaald in de loop van september of oktober. Gezinnen met (ook) kinderen ouder dan 18 krijgen de toeslag van eind oktober tot december. Hoeveel je krijgt, is afhankelijk van de samenstelling van je gezin.

Opgelet, de studietoelage voor het hoger onderwijs moet nog altijd aangevraagd worden bij de afdeling studietoelagen van het ministerie van Onderwijs!

Meer info over de schooltoeslag en het groeipakket vind je hier.

Bron: vrt news

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
KLUTSKE meespeel-kindersh
25 affiches gratis...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Recreatiepark 't Fonteint
Geen kortingl!...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo