Overleef de eerste schoolweek


Vandaag is het voor vele kinderen (en hun mama’s en papa’s) weer de eerste schooldag. Om deze dag, en alle volgende, zonder kleerscheuren door te komen hebben wij enkele tips voor u gezocht.

Probeer na de chaos van de vakantie terug een beetje routine in je leven te brengen. Eet op regelmatige tijdstippen, probeer tijdens het weekend pauzes in te lassen op dezelfde tijdstippen als op school. Doe de kinderen elke dag rond hetzelfde uur naar bed en probeer hen op hetzelfde uur te laten op staan.

Een kalender is een goed idee! Gedaan met je afvragen wie er nu weer naar waar moet. Je kan de kids zelfs leren om wanneer ze thuis komen met papieren, dat ze die op een vaste plek leggen. Dan kan jij de afspraken invullen. Noteer er ook bij wie hen brengt en gaat halen. Welke spullen ze eventueel moeten meenemen. Helemaal handig is het als je deze kalender in de buurt van je telefoon hangt!

Nu is de ideale moment om de kleerkasten uit te ruimen. Spullen die niet meer draagbaar zijn voor school, verleg je naar een verdere plek. Maak duidelijke stapeltjes zodat de kinderen eventueel zelf hun kledij kunnen kiezen. En maak er een gewoonte van om ’s avonds de kledij klaar te leggen voor de volgende dag.

Ook de ontbijttafel kan je klaarzetten voor de volgende dag. Maak eventueel de lunchpaketten al klaar. Kijk de boekentas na (vergeet turn- en zwemspullen niet). Terwijl je toch bezig bent, kan je eventjes in de schoolagenda kijken of er geen belangrijke opmerkingen in staan.

Al die verschillende activiteiten, op de duur lijk je wel een taxi. Waarschijnlijk zitten je kinderen samen met hun vriendjes op zwem- of muziekles. Je kan met de ouders misschien een beurtrol afspreken. Je bent zeker dat ze veilig zijn, spaart er tijd en geld mee uit en als dat nog niet genoeg is, het is beter voor het milieu!

Veel succes aan alle kids en hun ouders!

Hoe verliep de eerste schooldag bij jullie?

Ellen,
redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Parfumerie-Atelier Guy De
GRATIS: een rondleiding per familie op vertoon van Famidooka...
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo