Met de fiets naar school


Zelfs voor een korte afstand moet je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen als je je kind met de fiets naar school laat gaan!Je staat op, ziet dat het mooi weer is en beslist dat de ideale dag is aangebroken om met je kind met de fiets naar school te gaan. Zelfs als het niet gaat om een lange afstand, moet je toch een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je met je kind in alle veiligheid naar school kan fietsen!


Enkele tips:

- Eerst en vooral is het dragen van een helm (die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen) noodzakelijk, zowel voor groot als klein. Zelfs een onschuldige val met de fiets kan immers erge letsels aan het hoofd veroorzaken.

- Of je je nu te voet, met de fiets of met de wagen verplaatst, tijdens de spitsuren is het altijd uitkijken op veel gebruikte wegen. Probeer daarom een alternatieve route uit te stippelen waar er minder verkeer is, zelfs als je daardoor een beetje vroeger moet vertrekken.

- Je moet steeds proberen zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Draag daarom een vest met fluoriserende stroken. Er bestaan ook fluoriserende armbanden die je over iedere vest kan trekken.

- Laat de fietsen goed nakijken, zeker als je de fiets al een tijdje niet meer genomen hebt. Het zou jammer zijn dat jullie onderweg ‘fietspech’ krijgen door een band die niet voldoende opgepompt is of een ander probleem...

- Zorg dat je fiets voorzien is van de nodige reflectoren en verlichting. Kijk na of de verlichting ook nog wel goed werkt.

- Omdat het weer in België nogal wisselvallig is, kan je maar best voorbereid zijn op eventuele, onverwachte regenbuien. Voorzie dus steeds een k-way voor jou en je kind(eren).

- Wees altijd waakzaam en voorzichtig en respecteer altijd de verkeersregels.

Als je met al deze tips rekening houdt, zijn jullie er helemaal klaar voor!
Veel fietsplezier!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
jeugdatelier Kameleon
korting op 2de lid van gezin....
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo