Dankjewel, juffrouw! Dankjewel, meester!


Samen met de vakantie, staat ook het gebruikelijke cadeautjesmoment weer voor de deur. Nog op zoek naar een leuk afscheidscadeautje voor die laatste schooldag? Wij zetten enkele attente, eenvoudige én goedkope ideetjes op een rijtje. Perfect om de juffrouw of meester te bedanken voor een jaar lang hard werken!

Cadeautjes die jullie zelf knutselen! Welke leerkracht krijgt er nu niet graag een cadeautje met veel liefde gemaakt?

Lief dankjewel-briefje

Geen enkel cadeau zegt beter “dankjewel” dan een handgeschreven briefje! Kan je kind nog niet schrijven? Dan schrijf jij het briefje. Je kind kan vervolgens de brief en bijbehorende enveloppe naar hartenlust versieren met tekeningetjes, stempels of stickertjes. Maken jullie ook nog even een mooie postzegel?

Heus kunstwerk

Wat vindt je kind het leukst aan zijn juffrouw? Laat je kind dit op papier of doek vastleggen. Getekend of geschilderd. Of maak een leuke collage. Knippen en plakken dan. Zeker de naam en datum niet vergeten. Net echt! Nog een leuk papiertje eromheen en klaar. Wedden dat je kind zo fier is als een pauw wanneer hij ‘zijn kunstwerk’ mag afgeven!

Handgemaakt boek

Maak samen een lijstje van de vijf leukste dingen die je kind afgelopen schooljaar op school gedaan of verwezenlijkt heeft. Dit is de basis voor jullie boek. Elke pagina bevat een tekening of collage. Kan je kind al goed schrijven, dan kan hij natuurlijk ook zelf verhaaltjes gaan schrijven. Tot slot nog een leuke titel voor het boek verzinnen! Wat dacht je van “Mijn super-schooljaar met de beste Meester ter wereld!”? Gaatjes perforeren, een mooi lintje erdoor en ziedaar het leukste boek van de klas!

Zelfgeplukte bloemen

Waarom veel geld spenderen aan een duur cadeau? Een handgeplukt boeketje veldbloemen zegt net zo goed “dankjewel”. Stengels in een beetje aluminiumfolie wikkelen en er een leuk lint omheen strikken. Geen tuin, bos of veld in jullie buurt? Ga dan aan de slag met gekleurd crêpe-papier of tissues en ijzerdraad.

Hebben jullie nog leuke tips voor ons, speel ze ons dan zeker door via het forum!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Recreatiedomein De Wouter
korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Syndicat d'initiative de
Tarief groep : Volwassenen 4 € - Kinderen : 2,50 € - Gepensi...
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo