We geven meer uit aan onze kinderen dan aan onszelf!


De meeste moeders geven meer geld uit aan kleding voor hun kroost dan aan kleding voor zichzelf. Vlaanderen blijkt dan ook een echte droom voor wie kinderkleding maakt en verkoopt.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat de kledingsector aardig wat geld verdient aan jonge moeders. En neen! Niet omdat die vrouwen om de maand de inhoud van hun eigen kleerkast vernieuwen. Veel moeders offeren juist hun eigen garderobe op om die van hun kind gevarieerder te maken. Maar liefst 68% van de moeders met kinderen jonger dan drie geeft zelfs toe dat ze meer aan kinderkleding spenderen dan voor zichzelf.

Opvallend is dat moeders met een dure smaak goedkopere kleding voor zichzelf kopen om hun kinderen toch maar duur te kunnen aankleden. Meer dan een derde van de moeders zegt dat ze exclusieve merkkleding kopen voor de kleintjes. Topmerken als Gucci , Chanel , Dior , Prada en Dolce & Gabbana hebben al een tijdje deze markt gevonden en spelen daar nu handig op in met speciale collecties voor baby’s en kinderen.

Ook Vlaamse moeders doen heus niet onder! Vlamingen zijn enorm gevoelig voor creatieve kinderkleding. Net zoals in Italië en Engeland, Franse en Duitse ouders zijn dat veel minder.

Little star

Uit het Britse onderzoek blijkt ook dat veel moeders hun kinderen spiegelen aan die van de supersterren. Het meest bewonderde koppel op dat vlak is natuurlijk voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria. Die dossen hun drie zoons uit met de duurste merken.

Victoria Beckham heeft trouwens wel meer invloed op vlak van mode. Ze lanceerde onlangs haar eigen modelijn, en ook in Vlaanderen lopen vrouwen rond met een vierhonderd euro dure jeansbroek van Victoria, te herkennen aan de blauwe blinkende kroontjes op de achterzakken.

Kijk! Mijn kind

Naar een verklaring voor het succes van dure kinderkleding hoef je niet lang te zoeken. Als je een kind ziet dat mooi of stoer uitgedost is, straalt dit al snel af op de ouders. Bovendien hebben leuk uitgedoste kinderen vaak meer succes dan anderen, wat dan weer uitstekend werkt voor hun zelfvertrouwen...

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Hoevehotel Klein Noordhof
Bij vertoon van Famidookaart wordt bij aankomst het aperitie...
Ollevier en Co
Gratis 1 koffie op vertoon famidookaart....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo