De kortingskaart "Grote Gezinnen"


Heb je drie of meer kinderen onder de 25? Met de kortingskaart "Grote Gezinnen" geniet je van korting op treinen, bussen en zelfs in een aantal musea!Wie kan de kortingskaart aanvragen?

Ouders die minstens 3 kinderen jonger dan 25 ten laste hebben, kunnen voor zichzelf en voor hun kinderen een kortingskaart voor grote gezinnen aanvragen. Die geeft recht op kortingen bij de NMBS, het Waalse TEC en De Lijn. Kinderen met een handicap van meer dan 66% tellen dubbel.

Voor deze kaart hoef je geen ’klassiek gezin’ te vormen. Ook samenwonenden en éénoudergezinnen hebben er recht op.

Hoeveel spaar je ermee uit?

Met de trein

Met de kortingskaart betaal je voor standaardbiljetten in 1ste of 2de klasse maar de helft van de prijs.

Kinderen jonger dan 12 krijgen een korting van 50% in 1ste klasse en reizen gratis in 2de klasse, zelfs als ze alleen reizen.

Met de bus, metro of tram

Heb je kinderen van 6 tot 11 jaar die wel eens mee op de bus stappen? Als ze een kortingskaart "Grote Gezinnen" hebben, krijgen ze van De Lijn een gratis Buzzy Pazz die vervalt op hun twaalfde verjaardag.

Bij TEC ontvangen kaarthouders 25% korting op de gewone tickets, 20% korting op de abonnementen Open en Alto, en 60% op abonnementen Lynx (12-24 jaar).

In Brussel biedt de MIVB gratis vervoer aan voor kinderen onder de 12. Vanaf 12 jaar dalen de abonnementsprijzen in functie van het aantal kinderen.

Hoe vraag je ze aan?

Wil je een kortingskaart Grote Gezinnen, dan moet je een formulier invullen. Dat kan je aan het loket van je station afhalen, of hier downloaden. Dat formulier laat je door je gemeentebestuur legaliseren, of je voegt er een officieel attest van gezinssamenstelling aan toe.

Als deze formaliteiten vervuld zijn, dan kan je met je paperassen naar het station. Neem van alle gezinsleden een pasfoto mee, plus 6 euro.

Je kan deze kortingskaart ook aanvragen via de Gezinsbond.

Lees ook het artikel: Goedkoop op pad: met je kids op de trein

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Circus De Sven
Gratis suikerspinnen voor verjaardagsfeestjes, communies, .....
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo