Besparen op je gas- en energiefactuur


Dat de kosten voor energie een grote hap uit je budget nemen, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. En het is er de laatste maanden niet beter op geworden. Tijd om in te grijpen.Je kan natuulijk zuiniger omgaan met gas en elektriciteit, dat is nog steeds de beste manier om deze kosten onder controle te houden. Maar je kan ook op zoek gaan naar een betere prijs voor je energie. Daar liggen eveneens mogelijkheden tot besparen.
Veranderen van leverancier
Er zijn verschillende leveranciers van gas en van elektriciteit actief op de markt. De meest bekende zijn Luminus, Electrabel, Nuon en Essent. Maar er zijn er ook nog een boel anderen zoals Belpower, Eneco of Lampiris. Omdat de markt is vrijgemaakt, kan iedereen ongehinderd de beste leverancier kiezen. Hierbij kan je trouwens gerust een andere leverancier kiezen voor je aardgas dan voor je elektriciteit.
Als je van leverancier verandert, hoef je niets te wijzigen aan je installatie of je meters. En, niet onbelangrijk, het kan kostenloos. Tenzij je een lopend contract vroegtijdig opzegt, dan moet je mogelijk een verbrekingsvergoeding betalen.

Vergelijk de prijzen
Een eerste besparingsoefening die je kan doen, is de prijzen van de verschillende leveranciers vergelijken. Hiervoor bestaan er verschillende websites. De bekendste is die van de vreg, de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt.

Bij essent loopt momenteel een actie waarbij je €100 kan besparen op je eerstvolgende factuur. Kijk eerst even of je te veel betaalt op essent.be

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
KLUTSKE meespeel-kindersh
25 affiches gratis...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo