Wat is een crèche?


In een crèche kunnen kinderen van 0 tot 36 maanden terecht voor dagopvang. Het aantal plaatsen varieert van minimum 18 tot maximum 48. Een crèche moet minimum 10 uur per dag, 5 dagen per week en 220 dagen per jaar open zijn.

De inrichtende macht van een crèche kan een overheidsinstelling zijn (OCMW, gemeente,...) of een vzw.

Per groep van 7 kinderen moet er in een crèche minstens 1 kinderverzorgster tewerkgesteld zijn en per groep van 48 kinderen moet er 1 verpleegkundige zijn en 1 verpleegkundige of maatschappelijk assistent(e) halftijds.

Voor welke leeftijd?

In tegenstelling tot een peutertuin, verwelkomt een crèche ook de allerkleinsten. Je kan je kind van 0 tot 36 maanden naar een crèche brengen. Daarna is het tijd voor de kleuterschool.

Opmerking:

Het aantal plaatsen in een crèche is altijd beperkt. Schrijf je kind daarom al voor de geboorte in want de vraag is steeds groter dan het aanbod. Bij plaatsgebrek wordt er voorrang gegeven aan ouders die werken, werk zoeken en/of zijn ingeschreven in de gemeente. Om zeker te zijn dat je kind ergens een plaats zal hebben, kan je het best op verschillende plaatsen inschrijven.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Dierenpark van Bouillon
volwassenen: 7€ kinderen:4 €...
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo