Wat hebben ouders van succesvolle kinderen gemeen?


Uit onderzoeken blijkt dat ouders van kinderen die het goed doen op school wel wat gemeen hebben. Hoe gaat dat bij jullie in de familie?1. Lees voor!

Het begint al bij de eerste verjaardag: het voorlezen. Ook als jij denkt dat je kind er niet veel van opsteekt, het is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van zijn woordenschat en om zin te krijgen later ook te lezen.

2. Eet samen, aan tafel.

Natuurlijk eten we samen aan tafel, zeg je, maar toch nog niet met een baby? Toch wel! Vanaf het moment dat je baby mee aan tafel kan zitten, laat je hem deel uitmaken van het avondeten. Met het hele gezin, waarbij vertelt wordt over de dag. Ook hier steekt je baby veel nieuwe woorden op, maar je leert hem op deze manier ook tijd te nemen om - gezond - te eten; een essentieel element om later succesvol te worden.

3. Beperk smartphone en tablet

Het is toch zo gemakkelijk, als je op restaurant gaat, om je kind even de iPhone te geven? Het is ondertussen wetenschapelijk bewezen dat kinderen die te vroeg met smartphones beginnen zich moeilijk kunnen concentreren en focussen als ze met de school starten. Wees creatief, net als jouw ouders vroeger; er is beslist een andere manier om je kleintje rustig aan tafel te houden.

4. Routinetaken

Geef je kind routinetaken die het elke dag opnieuw moet doen. Zelf zijn jas weghangen op de kapstok, de schoenen in de schoenenkast, ’s avonds opruimen voor het naar bed gaan... Doet hij die taken een week lang goed, dan kan je in het weekend samen met je kind die ene puzzel maken. Of pasta eten. Wachten op een beloning voor alledaagse, vervelende routineklussen maakt succesvolle kinderen!

5. Reis

Laat je kind de wereld zien. Of Europa. Of zelfs alleen maar Vlaanderen. Zolang je maar nieuwe plaatsen verkent en erover vertelt. Laat je kind in contact komen met die tweede landstaal. Of kinderen met een andere cultuur. Zo maak je van je kinderen nieuwsgierige mensen. En ja hoor, dat zijn diegene die later goed scoren op school!

Beeld: via pixabay.com

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
troetels kinderopvang
Voor leden van Famidoo werken wij aan het dagtarief van 22 €...
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Spido
Groepskorting wordt verleend aan groepen vanaf 20 personen....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo