Waarom kinderen zeuren...


Zeuren... Wedden dat jouw kinderen er af en toe best goed in zijn? Misschien ben je wel een kei in het negeren van zeurgedrag, maar hoe ga je er mee om als dat niet het geval is?Waarom zeuren kinderen?


- Kinderen zeuren omdat het een uiterst doeltreffende, maar spijtig genoeg ook een uiterst vervelende, manier is om jouw aandacht te krijgen.
- Ze proberen je heus niet bewust te irriteren, ook al voelt dat soms misschien zo aan.
- Vaak beginnen kinderen met zeuren rond de leeftijd van twee. Ze beginnen dan te praten, maar dat zeurderige toontje leunt nog aan bij het huilen wat ze voorheen altijd gebruikt hebben om jouw aandacht te krijgen.
- Het is dus belangrijk dat je hen leert op een andere manier te vragen wat ze nodig hebben.

Zeurende kinderen en hoe er mee omgaan!


- Maak je kind bewust van de toon waarop het iets vraagt. Wanneer je kind zeurt, vertel het dan dat het probleem niet is wat hij vraagt, maar de manier waarop hij het vraagt. Maak het verschil duidelijk tussen een zeurende stem en een lieve, vriendelijke of beleefde stem. Laat je kind meteen even oefenen met een rollenspel. Vertel het ook dat je vanaf nu alleen nog luistert naar de goede stem en niet naar het gezeur.

- Imiteer de stem van je kind niet als antwoord op zijn vraag! Je kind zal denken dat hij het dan gewoon zelf ook kan blijven doen.

- Reageer niet meer op het gezeur van je kind! Blijft je kind toch zeuren? Vertel het dan opnieuw dat je alleen maar luistert naar gewone vragen en niet naar gezeur. Houdt het zeuren aan? Doe dan alsof je het gezeur niet hoort. Gewoon negeren. Stopt het gezeur, dan geef je je kind natuurlijk gewoon weer aandacht.

- Volhouden! Volhouden! Volhouden! Geef niet toe aan het gezeur! Kinderen onthouden je gedrag beter dan je woorden. Wanneer je toegeeft, betekent dat voor hen dat het werkt.

- Vergeet verder positief gedrag niet te belonen!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Recreatiepark 't Fonteint
Geen kortingl!...
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
The Amsterdam Dungeonn
15% korting op entree...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo