Mijn kind is linkshandig


Je was er al vrij van overtuigd, maar nu dat je kind leert schrijven is er geen twijfel meer mogelijk: hij is echt wel linkshandig! Je hoeft je daar niet ongerust over te maken. De tijd dat leerkrachten dit als een gebrek zagen en kinderen verplichtten om rechts te schrijven is goed en wel voorbij.

Of je nu links- of rechtshandig bent, is afhankelijk van genetische factoren. Wanneer één van de ouders linkshandig is, verhoogt dit de kansen dat het kind ook linkshandig wordt. Je kind heeft dan 60% kans om linkshandig te zijn. Je wordt dus linkshandig geboren, net als je geboren wordt met donker of blond haar...

Tot en met zijn 5de levensjaar kan je kind perfect zijn beide handen gebruiken, zonder dat het echt duidelijk is of hij nu rechts- of linkshandig is of dat hij met beide handen even vaardig is.

Wanneer je kind linkshandig blijkt te zijn, let je beter op volgende punten.

Eerst en vooral moet je op de goede houding van de rug letten. Linkshandigen plaatsen vaak hun schrift op de “juiste” plaats, maar moeten zich dan zodanig draaien om toch maar te kunnen lezen wat ze aan het schrijven zijn. Let er ook op dat je kind zeker van links naar rechts schrijft.

Probeer in de mate van het mogelijke aangepast materiaal te kopen. Er bestaan bijvoorbeeld speciale scharen voor linkshandigen.

Wist je tenslotte dat men zegt dat linkshandigen een voorsprong zouden hebben in bepaalde materies, zoals wiskunde, en dat men hen veel terugvindt in bepaalde beroepen (bijvoorbeeld architectuur).

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Kiddy & Junior Classes as
10% korting voor leden van de Famidooclub...
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo