Je kind wil een GSM...


"Mama, papa, ik wil een GSM! Al mijn vrienden hebben een GSM! " Je kind is amper 8 jaar maar vraagt voortdurend naar een GSM. Je kind is nog niet echt een puber maar hij begint toch al een bepaalde autonomie op te eisen. En het moet natuurlijk lukken dat een GSM je kind toelaat die autonomie te verwerven. Bovendien kan het met een GSM in contact blijven met al zijn vrienden en vriendinnen en deel uitmaken van de "groep".

Je kind is natuurlijk geen uitzondering. Talrijke kinden hebben of willen een GSM. De telefoonfabrikanten hebben dat trouwens goed begrepen en ontwikkelen zelfs als telefoons voor kinderen van amper 4 jaar! Zelfs als er geen ’ideale leeftijd’ bestaat voor de aankoop van een GSM, moet je toch proberen te vermijden in de valstrikken van de marketing te trappen. De aankoop van de eerste GSM vindt meestal pas plaats in het 6de leerjaar of het eerste jaar van het middelbaar.

Vanaf een bepaalde leeftijd zal je kind onder "druk" van zijn vrienden steeds meer aandringen om een GSM te krijgen. Op het moment dat je toegeeft, kan je best kiezen voor een eenvoudig model dat niet te veel jaloezie zal opwekken.

Bovendien kan het idee dat je kind een GSM op zak heeft ook voor jou geruststellend zijn. Je kan je kind er bv. van op de hoogte brengen dat je te laat bent of je kan even vragen wat er gebeurt wanneer je kind zelf te laat is.

Om de telefoonkosten binnen de perken te houden, kan je best met een kaart werken of een systeem waarbij je kind een bepaald bedrag per maand niet mag overschrijden. Als je dat niet doet, is de kans aanzienlijk dat je hoge facturen in de bus zal krijgen.

De GSM kan een erg praktische oplossing zijn maar om gezondheidsrisico’s (en eventuele onverwachtse kosten) te vermijden, kan je je kind toch best bepaalde grenzen opleggen voor het gebruik ervan.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
FeliXart Museum
Korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Activ Kamp - Sporthotel
Korting van 5% voor groepen vanaf 20 personen of op vertoon ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo