Huiswerk


Vanaf het eerste leerjaar krijgt je kind wat huiswerk mee. De bedoeling hiervan is niet om veel punten te behalen, maar om de leerstof zelfstandig in te oefenen en te verwerken. Het is dan ook belangrijk dat je kind rustig zijn huiswerk kan doen om zijn leerstof verder op te nemen.

Hoe kan je als ouder je kind zoveel mogelijk helpen?

1. Het is belangrijk dat een kind een rustige werkomgeving heeft waar het zich volop kan wijden aan zijn huiswerk. Laat kleine kinderen dus wat verderop spelen en maak hen duidelijk dat grote broer en zus even moet kunnen werken en niet mag gestoord worden. Televisie en radio worden best uitgeschakeld.

2. Probeer van de werkruimte een leuke ruimte te maken. Het moet geen straf zijn om naar je werkhoekje gestuurd te worden. Betrek je kind dus het liefst bij de inrichting van de nieuwe werkruimte. Zorg anderzijds ook voor niet te veel afleiding.

3. Spoor je kind aan om op tijd aan zijn huiswerk te beginnen. Kinderen zijn hierin fel verschillend: sommige kinderen maken hun taken beter meteen, anderen spelen eerst liever wat. Maak daarover goede afspraken, spreek een vast tijdstip af. Hoe ouder je kind wordt hoe meer beslissingsrecht het heeft om zelf te bepalen wanneer hij begint.

4. Toon interesse in wat je kind doet. Probeer ook op de hoogte te blijven van wat het op school allemaal moet doen en spreek over wat het allemaal bijleert. De agenda is hiervoor het ideale instrument.

Herlinde,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Naaicafe Atelier Creatief
Drankje bij naaisessie....
Livingstone Museum - mine
Bij aankoop in onze winkel geniet u van 10% korting, enkel o...
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo