Help! Mijn kind is zo onzeker...


Is je kind onzeker van aard? Heeft het nood aan bevestiging? Werk dan samen aan een positief zelfbeeld en geef het zelfvertrouwen van je kind een boost!Omdat zelfvertrouwen afhankelijk is van de kijk die je kind op zichzelf heeft, spreekt het voor zich dat het belangrijk is dat je kind een positief zelfbeeld ontwikkelt. Met enkele eenvoudige tips help je je kind op weg!

Tip 1: laat je kind meebeslissen


- Kinderen voelen zich sterker als ze zelf keuzes mogen maken. Opties die jij natuurlijk zelf uitgekozen hebt. Het kan zo simpel zijn als kiezen tussen melk of fruitsap bij het ontbijt.
- Kinderen op jonge leeftijd eenvoudige keuzes zelf laten maken, zorgt er voor dat ze later voorbereid zijn op de moeilijkere keuzes die ze zullen moeten maken.

Tip 2: laat je kind zelf dingen doen

Doe niet alles voor je kind. Je kind kan zichzelf misschien al wel alleen aankleden, alleen gaat het sneller wanneer jij het doet. Laat je kind het zelf doen vanaf nu. Dat kan soms veel geduld van je vergen, maar je kind leert er veel van, waardoor het zich meer zeker van zichzelf voelt.

Tip 3: vertel je kind dat niemand perfect is

En dat niemand verwacht dat je kind zelf ook perfect is. Overreageer dan ook niet op fouten die je kind maakt. Verberg teleurstelling want dat bevordert niet echt hoe je kind over zichzelf denkt.

Tip 4: moedig je kind aan

Maar geef je kind enkel oprechte complimenten. En wees ook heel specifiek, zodat je woorden niet hol gaan klinken. Misschien zeg je wel telkens je kind een mooie tekening maakt “Wauw, net een echte kunstenaar!”. Maar probeer eens te vertellen waarom precies je de tekening mooi vindt.

Tip 5: geef je kind kleine taken

Door je kind verantwoordelijkheden te geven, leren ze niet alleen nieuwe vaardigheden, maar groeit ook hun gevoel van zelfvertrouwen.

Tip 6: vergelijk je kind niet met andere kinderen

Elk kind is uniek met zijn eigen gaven en kwaliteiten. Apprecieer dat ook en geef je kind zeker niet het gevoel dat je bepaalde andere kwaliteiten belangrijker vindt.

Tip 7: kwali-tijd

Spendeer bewust tijd met je kind. Ga samen wandelen of fietsen. Of doe iets leuks samen. Probeer het elke week te doen. Het is het ideale moment om samen met je kind te praten en aan jullie band te smeden.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Cap Bohan
15%...
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
sono babis
La venue d'un personnage de votre choix, visible sur le blog...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo