Elders gaan slapen


Of je kind nu een nacht (of enkele nachten) bij de grootouders gaat doorbrengen of bij een vriendje, wat telt is je kind voor te bereiden op deze verandering. Dat is in het belang van je kind... en van jezelf!

Wat houdt een goede voorbereiding in?

- Leg je kind op voorhand uit dat het bijvoorbeeld vanavond bij oma zal slapen en dat jij er die nacht niet zal zijn. Bereid zijn tas samen met hem voor: een pyjama, zijn toiletzakje, een luier voor ’s nachts (indien nodig), een boekje en last but not least, zijn favoriete knuffel. Om je kind te verrassen, kan je een kaartje in de pyjama stoppen dat je kind zal ontdekken voor het slapengaan.

- Leg aan de persoon bij wie je kind gaat slapen uit welke de gewoonten zijn voor het slapengaan, welke de ’slaaprituelen’ zijn... Je kind zal zich snel op zijn gemak voelen als het dezelfde rituelen terugvindt. Zeker als het verblijft bij mensen die het al goed kent.

- Leg je kind tijdens de voorbereiding uit welke de voordelen zijn van een logeerpartij bij oma en opa of bij een vriendje: er is een grote tuin, oma maakt altijd zijn favoriete dessert klaar, hij zal in dezelfde kamer slapen als zijn vriendje... Leg ook de nadruk op het feit dat buitenshuis slapen enkel weggelegd is voor ’grote en flinke’ kinderen. Vergeet ten slotte zeker niet te vermelden wanneer je terugkomt.

- Als er een speciale gebeurtenis is waardoor je overweegt om je kind te laten logeren bij zijn grootouders of elders, bereid je kind dan daarop voor. Als je bv. naar het ziekenhuis moet om een tweede keer te bevallen, zorg er dan voor dat je oudste kind op voorhand al is gaan slapen bij oma en opa. Zo is het oudste kind al een beetje gewend aan deze verandering. Je vermijdt zo ook dat het kind het gevoel krijgt dat het plots wordt uitgesloten op een moment dat er veel veranderingen plaatsvinden in het gezin en bijgevolg ook in zijn leven.

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
Dansschool eMOTION
Gratis sportdrankfles op vertoon Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo