De eerste schooldag


Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Een nieuwe klas of school met misschien wel nieuwe klasgenootjes... Best beangstigend voor sommige kinderen. Hoe maak je van die eerste schooldag een succes?Bezoek de school

Gaat je kind voor het eerst naar school of verhuizen jullie, dan hebben jullie waarschijnlijk afgelopen lente al eens kennis gemaakt met de school, het klasje en de juf. Eind augustus is het ideale moment om de school nog eens te bezoeken. Dan voelt de school alvast minder onvertrouwd aan op 1 september. Misschien organiseert jullie school wel een open dag. Je kunt natuurlijk ook gewoon eens voorbij de school rijden en je kind laten zien waar je hij ’s morgens naar binnen moet en waar je hem ’s avonds weer afhaalt. Of bezoek even de speelplaats als dat is toegestaan. Vergeet ook niet door de ramen van de nieuwe klas te piepen of de speelplaats testen.

School is meer dan in de rij lopen en huiswerk maken

Benadruk de leuke schoolse activiteiten: turnles, muziekles, knutselen, schoolreisjes, ...

Creatieve schoollunch

Maak iets speciaal van de brooddoos! Laat je kind kiezen wat er op het menu staat, maar vul aan met leuke, lekkere én gezonde extraatjes.

Nodig vriendjes of klasgenootjes uit

Soms missen kinderen elkaar een hele vakantie, maar is het toch weer wennen op die drukke eerste schooldag. Verras je kind dan met een bezoekje van of aan zijn beste vriendje. Gaat je kind voor het eerst naar school, dan kan je eventueel afspreken met toekomstige klasgenootjes, als je die tenminste kent.

Verhaaltjes over naar school gaan

Lees samen verhaaltjes of vertel over je eigen kindertijd. Het is de ideale manier om in de sfeer te komen. Schenk extra veel aandacht aan de leuke dingen, maar maak ook eventuele angsten bespreekbaar.

Schooloutfit

Laat je kind zelf zijn outfit voor die eerste schooldag uitkiezen. Het zijn die kleine extra dosissen zelfvertrouwen die het hem doen!

Doe samen de schoolaankopen

Samen een nieuwe schooltas uitkiezen, nieuwe schoolspulletjes, schoenen of outfit, doet je kind ook uitkijken naar 1 september. Was je van plan niet te veel geld te spenderen aan die eerste schooldag? Wedden dat je kind ook blij is als hij één leuk potlood of schriftje zelf mag uitkiezen?

Wij wensen je kids alvast een hele leuke eerste schooldag!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
The Little Gym Antwerpen
Doe een proefsessie en krijg vertoon van uw famidookaart een...
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
De Luisterlezer
Bevoegdheid van de organisator. Voor boeking: af te spreken....
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo