Libido


Libido is synoniem voor seksuele drift, de behoefte aan seks. Je zou het de motor van seksuele activiteit kunnen noemen. Iemand met een hoge libido heeft veel zin in seks. Dit uit zich bijvoorbeeld in voortdurende aandacht voor aantrekkelijke jongens of meisjes, interesse in seksuele prikkels (erotische verhalen, porno, etc.), seksuele fantasieën en dagdromen,... Het is een feit dat de libido verschilt van mens tot mens. Maar soms treden er op het vlak van libido problemen op.

Wat?

Wanneer men over libido problemen praat, heeft men het over problemen om seksueel opgewonden te geraken. Dit is niet te wijten aan een gebrek naar verlangen, maar eerder aan het feit dat lichaam en geest niet op dezelfde golflengte zitten. Het lichaam antwoordt niet aan de emoties die men op dat moment gewaar wordt, zodat men zich fysiek niet opgewonden voelt.

Concreet?

Bij de mannen zie je al vrij snel dat er een probleem is door de afwezigheid van een erectie. Vrouwen merken aan de zogenaamde “droge vagina” een verlaging van de libido.

Een antwoord?

Glijmiddelen zijn een direct antwoord op een droge vagina. Opteer voor goede producten zonder parfum, alcohol en hypoallergeen.

In bepaalde gevallen kan een probleem op vlak van libido te wijten zijn aan een gebrek aan verlangen. Het koppel zal zich dan uiteraard meer moeten verdiepen in zijn relatie die blijkbaar beide partners onvoldoende voldoening kan schenken.

Laura,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Hotel The Oak
baby bedje- babystoel en informatiepakket...
Kidsdinge Origineel speel
Bij bestellingen vanaf 75 euro is de levering in België én N...
Onderstebove
Goed om weten is dat bij het afsluiten van een geboortelijst...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo