Witte trouwjurken met uitsterven bedreigd


Het is vreemd dat mensen zo vasthangen aan tradities op belangrijke sleutelmomenten in hun leven. Zo trouwen de meeste vrouwen nog altijd in het wit, hoewel de symbolische waarde daarvan al lang niet meer bestaat.

De vertrouwde voorkeur voor het "maagdelijk" wit voor het huwelijkskleed dateert uit de Victoriaanse periode (19de eeuw). Koningin Victoria brak met de traditie waarin koninklijke bruiden in het zilver gehuld waren, en koos voor het eenvoudigere wit. Een voorbeeld dat door de rest van de bevolking al snel navolging kreeg.

Het tijdperk waarin wit de bruidskleren domineerde, lijkt nu echter voorbij. Steeds meer bruiden dragen nu gekleurde trouwjurken, althans in de Verenigde Staten. Maar waarschijnelijk komt de trend al snel overwaaien naar onze streken.

Eén van de pioniers in het dragen van gekleurde trouwjurken, zou Sarah Jessica Parker, de ster uit de televisiereeks Sex and the City, zijn. Zij liep in de jaren negentig aan de arm van filmacteur Matthew Broderick naar het altaar, gekleed in een zwart bruidskleed.

Momenteel zijn het nog vooral vrouwen die voor de tweede keer trouwen die in het vuurrood of het koningsblauw op hun huwelijksdag rondparaderen.

Maar steeds meer collecties voor trouwjurken worden steeds kleurrijker... Vrouwen met een zeer bleke huid, hoeven zich dus geen zorgen meer te maken over hun witte trouwjurk.

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Gasthuismuseum St.-Dimpna
Korting van € 1,00 op vertoon van de famidookaart....
Livingstone Museum - mine
Bij aankoop in onze winkel geniet u van 10% korting, enkel o...
Speelgoed Mertens - Speci
10 % korting op vertoon van de Famidookaart. Niet geldig op ...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo