Winkelen? Bah!


Ook nooit weg te slaan voor de vitrines van kledingzaken? Of heb je daarentegen de pest aan het slenteren langs de rekken van het warenhuis? In dat geval heb je last van "shopfobia".Drie vrouwen op tien doen niets liever dan niet op koopjesjacht te moeten gaan. Zij haten winkelen. Wie aan shopfobia lijdt, vindt er geen plezier aan om winkels af te struinen. Terwijl 7 dames op 10 juist wel een kick krijgen wanneer ze de nieuwste mode kunnen bewonderen, passen en natuurlijk ook kopen om er bij vriendinnen of bij manlief mee op te scheppen. Niet zo bij de “fashion phobics”, dames die het shoppen haten. Ze vinden er totaal geen plezier in om door de stad te trekken. De helft van hen gaat, volgens een recente studie, met tegenzin een winkel binnen, de andere helft koopt alleen kleding of andere voorwerpen wanneer het absoluut niet anders kan. En dat heeft meestal niets te maken met hun al dan niet beperkt budget.

Daar tegenover staan de "shopaholics". Dames die constant dromen van op winkeljacht te gaan. Ze genieten er van en leven constant in een koopjesroes. Hoe herken je ze? Ze praten over niets anders dan over wat ze gezien hebben en wat ze van plan zijn te kopen, ook al hebben ze pas een nieuwe voorraad ingeslagen.

Daar dicht bij aanleunend heb je ook de "koopjesjaagsters", die steeds op zoek zijn naar aanbiedingen, lage prijzen, toevallige ontdekkingen. Eén vrouw op tien zou een echte koopjesjaagster zijn. Ontdekt ze iets naar haar zin dan wordt dat spontaan gekocht.

Nog eens twee dames op tien houden wel van winkelen maar ze doen hun portemonnee slechts met tegenzin open. Gierig? Wel, ze omschrijven zichzelf liever "aan de zuinige kant". Voor hen is rondkijken al een vorm van plezier.

En dan zijn er tenslotte de "kwaliteitsfreaks". Voor deze vrouwen is niets goed genoeg. Twee vrouwen op tien doen alleen de portemonnee open voor deugdelijke spulletjes.

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Circus De Sven
Gratis suikerspinnen voor verjaardagsfeestjes, communies, .....
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo