String, prehistorisch kledingsstuk


"String" komt van het Engels en betekent koord. Dit klein stukje textiel heeft al zeer veel inkt doen vloeien. Lange tijd was de string zelfs volledig taboe, maar de dag van vandaag is het een hebbedingetje geworden dat deel uitmaakt van een complete lingerieset. Zelfs al bestaan er verschillende modellen voor mannen, toch zijn vooral de vrouwelijke modellen zeer populair. Maar waarvan komt de string eigenlijk?

Het kan misschien vreemd lijken, maar de string bestond wellicht al voor de gewone slip. De origines van de string zijn zelfs te herleiden tot zeer ver in de geschiedenis. Zo hebben talrijke primitieve volkeren in de loop der eeuwen een voorloper gedragen van de string. Aanvankelijk nog een rudimentair kledingsstuk die bestond uit een simpele stoffen band tussen de benen die het geslacht moest verbergen, evolueerde het stukje stof naar verschillende meer gesofisticeerde versies.

Men zou nog tot 1975 moeten wachten vooraleer de string de eerste keer verscheen in een Franse collectie lingerie. Verbannen door de feministen moest de string zich verbergen in het nachtleven om te kunnen overleven. In de jaren 80 werd het kledingstukje verheven tot onmisbare accessoire. De Braziliaanse vrouwen hebben hierin een belangrijk aandeel gehad: in een bevlieging droegen ze de string ("Braziliaanse slip") op het strand. Talrijke varianten staken dan al snel de kop op. De jaren 90 bevestigden de onmisbaarheid van de string: niets was immers efficiënter om in een periode van spannende broeken het nadeel van de afdrukken van de slip te omzeilen. Vanaf dan was de string volledig aanvaard.

Ook in deze eeuw kreeg dit stuk ondergoed een aparte plaats. Het doet nog steeds de hoofden van de mannen omdraaien, en de vrouwen blijven naar de string vragen, zodat het nog steeds het belangrijkste percentage vormt in de verkopen van lingerie.

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Archeosite en Museum van
Korting van 10% voor de eigenaar en op vertoon van de Famido...
Zaza Belle, Clown, Magiër
10 % korting met CODE "FAMIDOO"...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo