Sandalen kopen: niet zo makkelijk als het lijkt


Op de eerste warme dagen verkopen schoenenwinkels sandalen als zoete broodjes. Maar zijn sandalen wel goed voor groeiende kindervoeten?Er is niets mis met sandalen. Tenminste, als je verstandig kiest. Want je kind, met groeiende voetjes, draagt deze sandalen een hele zomer lang. Het is dan ook belangrijk oog te hebben voor kwalitatieve zomerschoenen. Hier heb je alvast enkele tips;

Sandalen voor een kindje jonger dan 3

Voor kinderen jonger dan 3 kies je in geen geval sandalen met open tenen en open hiel. Jonge kinderen hebben een degelijke steun nodig, omdat hun voetjes in volle groei zijn. Daarenbovem stoten ze zich nog erg vaak en vallen regelmatig; open hielen en tenen zijn te kwetsbaar. We wijzen er wel meteen op dat het erg moeilijk geworden is nog sandalen te vinden voor meisjes die deze bescherming bieden. Maar wie zoekt, die vindt...

Vergeet ook geen aandacht te schenken aan de zool van de sandaal. Een stevige anti-slip zool, met lederen binnenkant is ook in de zomer belangrijk om zweetvoetjes te vermijden.

Sandalen voor kinderen van 3 tot 5

Nu kan je sandalen kopen waarbij de tenen vrij spel hebben. Toch is het belangrijk dat de hiel van je kind nog steeds beschermd is. Sandalen voor jongens hebben vaak nog gesloten tenen, terwijl heel wat moeders nu grijpen naar sandalen die zowel voor als achter slechts kleine riempjes hebben. Ook al vind je dat veel mooier, vergeet niet dat de voeten van je dochter nog in volle groei zijn. De hielen moeten goed ondersteund en bescherm worden.

Sandalen voor kinderen vanaf 5 jaar

Nu kan je die sandalen kopen die jij al zo lang op je wenslijst hebt staan, zonder te moeten kijken naar de praktische kant. En toch...een goede zool blijft belangrijk. Zorg er ook voor dat de riempjes nauw aangetrokken kunnen worden, zodat de sandalen niet gaan schuiven en blaren kunnen veroorzaken.

Foto: Angulus

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Internationale Tweedaagse
Kinderen tot en met 12 jaar betatelen slechts € 3. Led...
Kiddy & Junior Classes as
10% korting voor leden van de Famidooclub...
KINKAJOU
Korting van 5 % op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo