Hoe kies je een zonnebril voor kinderen?


Eindelijk is de zon er en daar zijn we blij mee. Maar om echt van de zon te genieten, moeten we ons goed beschermen. Zelf smeer jij je niet alleen in met zonnecreme; je zet ook een zonnebril op je snoet. Ook de ogen van onze kinderen moeten we (beter) beschermen!


De invloed van de zon op de ogen is uiteraard niet zo zichtbaar als op de huid. Dat neemt niet weg dat de zon erg schadelijk kan zijn voor de ogen. De UV-stralen versnellen de veroudering van de ogen waardoor er bijvoorbeeld vroegtijdig cataracten kunnen optreden.


De goede bril kiezen


Een kind onder de 3 maanden, kan je best helemaal niet blootstellen aan de zon. De ogen van die kleintjes zijn echt nog veel te gevoelig: hun pupillen zijn nog groot, het weefsel bevat nog niet veel pigment en de ooglens in nog doorzichtig waardoor het 75% van de UV-stralen doorlaat. Bij volwassenen bedraagt dit maar 10%. l


Vanaf 3 maanden bestaan er brillen die speciaal voor kinderen ontworpen zijn. Kies altijd een bril in functie van de leeftijd van je kind omdat die aangepast is aan de grootte van het hoofd. Bij kinderen heeft de neus nog niet zijn definitieve vorm en ook het gezichtje heeft niet exacte dezelfde verhoudingen als een volwassene. De fabrikanten van die kinderbrillen houden hier rekening mee.


Voor een goede bescherming is de vermelding van de CE norm essentieel. De glazen van de kinderbrillen moeten een laagje polycarbonaat bevatten die de UV-stralen niet doorlaten. Er bestaan daar trouwens verschillende niveaux van bescherming, van 0 tot 4. Voor een goede bescherming in de zomer is index 3 het ideaal. Index 4 is geschikt voor de skivakantie.


Een zonnebril gekozen? Dan hoeven jullie nu enkel nog maar van de zon te genieten!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Zandsculptuurfestival
Korting van 4 euro p.p. op vertoon van Famidookaart...
De scheepsliften
Groepstarief op vertoon van Famidoo lidkaart....
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo