Hij weigert om de kleren van oudere broer of zus te dragen!


Nog maar enkele decennia geleden was het de normaalste zaak van de wereld dat in grote families de jongste heel wat kleren kreeg van de tweede jongste, die op zijn beurt kleren kreeg van oudere broer of zus... Gezien kinderen vrij snel uit hun kleren kunnen groeien, moest men toch op één of andere manier het budget onder controle houden.

Vandaag lijkt deze situatie voor vele kinderen schrijnend. Velen zullen vanaf het uitblazen van hun zevende kaars al snel protesteren: “ik doe die jurk van Linde niet aan! Ik vind ze zelfs niet eens mooi!” En daar sta je dan als ouder!

Men moet toegeven dat ondertussen de context wel grondig veranderd is. Gezinnen bestaan nu uit 1 of 2 kinderen. Ze staan nu ook centraal in de aandacht en zorg van hun ouders. Ze zullen dan ook vrij gemakkelijk uiting geven aan hun zin en smaak ...

Voor kleren vormt het geen probleem om deze door te geven van het ene kind op de andere t.e.m. 5-6 jaar. Zolang de kinderen niet protesteren, kan je dit nadien gemakkelijk verderzetten. Uiteraard word je af en toe geconfronteerd met enkele sleet "symptomen" zoals gaten in de broeken, aan de ellebogen van de pulls,...

Maar nadien wordt het steeds moeilijker om de jongste de kleren van de oudste te doen dragen. Eenmaal kindlief naar de hogere klassen gaat van het lager onderwijs zal hij/zij steeds meer aandacht besteden aan zijn of haar look. Ze willen immers gelijken op hun vrienden, zweren bij merken,... Een tendens die enkel maar bevestigd zal worden tijdens de adolescentie. Tijdens die periode zal de jongste zich immers willen bevestigd zien. Maar nu glijden we af... verder gaan we hier dieper op in.

En voor de schoenen?

Of ze nu behoren aan grote broer of een vriend, schoenen leen je niet uit! Elke dag dragen we ongeveer 12h onze schoenen! Uiteraard worden deze goed versleten! Zelfs wanneer de schoenen niet beschadigd lijken, zijn ze toch als het ware “gemerkt”. Schoenen worden bij het dragen wat vervormd en bij elk kind is dit anders. Daarom is het belangrijk schoenen niet uit te lenen!

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
sono babis
La venue d'un personnage de votre choix, visible sur le blog...
Familiepark De Sierk
extra plezier voor leden van Famidooclub!...
Camily's
Voor Famidoo's leden, ontvang een kadobon van 5€ (geld...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo