Het perfecte kapsel


Elke vrouw weet het wel: een kapsel doet enorm veel aan je uiterlijk. Heb je het perfecte kapsel gevonden dan zie je er schitterend uit, een verkeerde snit daarentegen laat je al heel wat minder knap ogen. Daarom ook dat vele vrouwen veel tijd, geld en energie steken in hun kapsel.

Omdat men wat meer cijfergegevens hierover zocht, deed men in Groot-Brittanië een grootschalig onderzoek naar de relatie vrouwen en hun kapsel bij 2.500 Britse vrouwen. Zo geven Britse vrouwen in hun totale leven ongeveer 55.000 euro uit aan hun kapsel! Dit komt neer op een maandelijkse uitgave van zo’n 35,70 euro aan shampoos en andere haarproducten, en elk jaar geven ze zo’n 446 euro uit in het kapsalon. Het wassen, knippen, kleuren, krullen en in de plooi leggen van hun haren neemt algauw 41 minuten per dag in beslag, wat neerkomt op bijna twee jaar van hun leven.

Twee derde van de vrouwen is heimelijk toch wat jaloers op op het gladde en quasi perfecte haar van actrice Jennifer Aniston, bekend uit de tv-serie Friends. Bovendien doen vele vrouwen beroep op allerhande middeltjes om toch maar ook zo’n kapsel te kunnen bereiken.

Ook tips uit grootmoeder’s tijd doen het nog steeds heel goed: 27% gebruikt citroensap, 14% wast haar lokken in bier, en 10% waagt zich aan rauwe eieren om toch maar dat mooi glanzende effect te verkrijgen.

Barbara,

redactrice

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Circus!
- Gratis jongleerset...
Queen Josephine & King Jo
10% korting op workshops...
Livingstone Museum - mine
Bij aankoop in onze winkel geniet u van 10% korting, enkel o...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo