Te veel speelgoed in de kinderkamer?


Lenteschoonmaak in de kinderkamerDaar sta je dan. In een veel te kleine kinderkamer, overrompeld door het speelgoed van Sinterklaas en al die kerstgeschenken.

Famidoo.be vroeg Jacoline van de Meent, het gezicht achter het Bibelotte - decoratie voor kinderkamers - en zelf moeder van drie kinderen, naar de drie belangrijkste opbergtips in haar huis.

Bibelotte kwam vorige week met omkeerbare opbergzakken voor speelgoed op de markt; mooi in het interieur maar vooral praktisch in de kinderkamer.

Opruimtips voor kleine ruimten

1. Opbergzakken hoeven niet naast de kast te staan. Je kan ze ook prima in de kast zetten om het speelgoed gesorteerd te houden. Je zou de kinderen tekeningen kunnen laten maken en die erop spelden zodat ze weten in welke opbergzak Lego hoort en in welke zak Playmobil. Dat werkt zelfs voor mijn eigen hobbykast: wol, knopen, knutselmateriaal worden allemaal gesorteerd in vrolijke opbergzakken.

2. Gebruik een opbergzak in de badkamer voor het badspeelgoed! Kies dan voor de opbergzak in een materiaal wat niet nat kan worden: leuk om te zien en handig zuiver te maken.

3. Met een kleuter in huis die nog luiers draagt, ligt de luiertafel al snel vol: luiers, zalfjes, vochtige doekjes, een thermometer, een fopspeen, … Een commodemandje – of twee – houdt orde op zaken en helpt je te voorkomen dat twee grijpgrage handjes de vochtige doekjes uit de verpakking halen!

Reacties


Meest gelezen :Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden, …
Mijn kortingen
Studio Prestige
Korting 10% op vertoon van Famidokaart, niet cummuleerbaar m...
Familiepark De Sierk
extra plezier voor leden van Famidooclub!...
FeliXart Museum
Korting van 20% op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Website developed by MooGoo